Nyheder

Peter Falktoft angreb smøgerne med fakta og skarpe holdninger

Falktoft 6.jpg
Foto: Radio- og tv-vært Peter Falktoft har lavet podcast-serien ”Danmarks dræber nr. 1”, hvor han undersøger, hvorfor vi i Danmark pludselig er begyndt at ryge mere, og hvor han sætter spot på, hvor meget den globale tobaksindustri forurener.

1200 elever fra Rybners STX og HHX fik fredag d. 10. januar serveret en humoristisk maskingeværsalve af skarpe holdninger og videnskabelige fakta. Emnet var rygning og den farverige radio- og tv-vært Peter Falktoft var manden med hånden på aftrækkeren.

Elevrådet havde inviteret Falktoft til at fortælle gymnasiets elever om hans personlige kamp mod rygning. At valgte faldt på netop Peter Falktoft er ikke tilfældigt:

- Vi valgte Peter Falktoft, fordi han er anerkendt og respekteret af ungdommen. Hans alder og person gør ham nem at relatere til, og derfor håber vi også på, at flere vil tage indholdet i oplægget til sig, siger elevrådsformand Mathilde Plantener, som til daglig går på Rybners STX.

Falktoft 2.jpg
Foto: Elevrådsformand Mathilde Plantener og rektor Niels Chrestensen Hviid introducerede dagens foredragsholder Peter Falkfoft. 

Fri for røg i skoletiden
Foredraget var en del af gymnasiets initiativ: røgfri skoletid, hvor man via information, forbud og rådgivning vil gøre elevernes tid på skolen fri for røg.

Peter Falktofts foredrag; Danmarks Dræber nr. 1, tog udgangspunkt i hans egen tilgang til rygning, hvad han havde lært af at researche om rygningens påvirkning, snakke med fagfolk og forskere inden for tobaksindustrien i forbindelse med en podcastserie om rygning for DR.

Ifølge Mathilde Plantener lykkedes det Peter Falktoft at gøre emnet interessant for eleverne:

- Peter formår at kæde fakta om tobaksindustrien samt følgesygdomme sammen med virkeligheden. På denne måde sætter han det store billede i perspektiv. Han gør indholdet samfundsrelevant, som vi kender ham fra hans podcasts, hvilket han lykkedes fantastisk med til dagens oplæg.

Rybners Gymnasium i Grådybet indførte d. 1. august 2019 røgfri skoletid for at få eleverne til at lade smøgerne ligge.

Flere fotos fra foredraget:

Falktoft 7.jpg
Falktoft 1.jpg
Falktoft 5.jpg
Falktoft 8.jpg