Nyheder

International pianiststuderende returnerede til Rybners

Maria, som er student fra Esbjerg Statsskole med musik på A-niveau, har fået Harritsøs legat på 50.000 kr., midler fra dronning Margrethe og prins Henriks fond, og hun har fået et legat fra Tuborg Fonden, overrakt af prinsesse Marie, som også var til stede ved åbningen af Rybners Gymnasium, hvor Maria også optrådte.

Maria, som er af polsk/dansk herkomst, fortalte om det at være præget af to kulturer, to tilgange til det at være musiker, og hun fortalte om, hvordan enhver med ambitioner om at blive solist må finde sit eget personlige musikalske udtryk. Også den arbejdsindsats og øvemængde, man må lægge - for Marias vedkommende fra hun var 8 år, kom hun ind på.

DSC_1021-lille.jpg

Marias eksamensprojekt handler om musik ud fra temaet vand, og musik-eleverne fra Rybners hørte selvfølgelig dejlige eksempler på hendes pianistiske færdigheder med klavermusik af Debussy og Ravel, blandt andet spillede hun Ravels ”Jeau d’Eau” og Debussys ”Reflets dans l'eau”.

- Musikken af disse komponister er så teknisk krævende, at hænder og håndled ikke kan holde til, at man øver mere end fire timer om dagen, fortalte Maria.

Spørgelysten var stor blandt eleverne, som med Maria i øjenhøjde fik flyttet grænser både i forhold til den ”Klassiske” musik og det at være (på vej til at blive) professionel musiker.

- Det var et meget spændende besøg af en stor musikalsk personlighed, konkluderer musiklærer Inger Karlsmose.