Nyheder

Prisvindende instruktør gæstede Rybners Gymnasium

I faget dansk har 2. og 3. årselever fra Rybners Handelsgymnasium og Rybners Almene Gymnasium set dokumentarfilmen, Testamentet – enden på en ny begyndelse – en dokumentar om svigt, penge og håb. I går fik de æren af at møde instruktøren bag og stille de spørgsmål, der havde trængt sig på.

hjemmside2.jpg

Rå virkelighed
Christian Sønderby Jepsen startede sit foredrag med at fortælle, hvordan en kortfattet mail blev starten på dokumentarfilmen:

Ang. dokumentar,

Jeg kan se at I søger en historie til en dokumentarfilm.
Jeg kommer fra en velstående familie hvor hele min opvækst har været præget af svigt og skandaler.

Nu ligger min morfar for døden og jeg står som arving af mange millioner.

En ny begyndelse?

Henrik aka ”Lux Lucis”

Christian Sønderby Jepsen så med det samme muligheden for at lave en dokumentarfilm om et ægte arvedrama, og der gik ikke længe før Christian befandt sig hjemme hos Henrik, dokumentarens hovedperson, med et kamera imellem hænderne.

En elev spurgte:

- Dokumentarfilmen handler jo om nogle tragiske personer, hvordan undgik du at blive suget ind i miljøet?

 - Det var hårdt at være sammen med mennesker, der drak og røg hash dagen lang. Men jeg vænnede mig egentlig ret hurtigt til deres tilværelse – men man bliver selvfølgelig påvirket af de mennesker man er sammen med, forklarede Christian Sønderby Jepsen.

- Var det ikke grænseoverskridende at følge med i en anden families liv, spurgte en anden elev.

- Jo, der var mange pinlige episoder. For eksempel da Henrik og hans bror kom for sent til morfarens begravelse. Men jeg vidste samtidigt, at jeg var nødt til at filme alt, hvis jeg ville fortælle historien.

hjemmeside1.jpg

Christian Sønderby Jepsen fortalte også om sin lange vej ind på Den Danske Filmskole og opfordrede elever, der måske går med en lille instruktør i maven til at undersøge mulighederne på Den Danske Filmskole.

- Man behøver ikke søge ind på de mere traditionelle uddannelser, hvis man ikke føler at man passer ind, lød det opmuntrende fra Christian Sønderby Jepsen.