Nyheder

Rebekka kåret til Danmarks bedste malerelev

Lars Løkke overrækker diplom lille.jpg
Efter tre dages intens arbejde til DM i Skills Var det en overrasket og glad malerelev fra Rybners Tekniske Skole, Rebekka Guldbrand Vedstesen, som lørdag blev kåret som bygningsmalernes Danmarksmester 2016 og fik overrakt diplom og statuette af statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg vidste ingenting i forvejen, så jeg var meget overrasket over, at jeg skulle gå derop, fortæller den nyslåede Danmarksmester.

Hun konkurrerede mod fem andre malerelever fra hele Danmark. Ud af dem var det kun to af eleverne, som nåede at blive færdige med hele projektet. Malereleverne skulle blandt andet male en skitse op, tapetsere, lakere og selv male en dekoration.

- Jeg synes, det var helt vildt sjovt. Vi var selvfølgelig pressede, men det var også sjovt. Jeg var godt med. Jeg synes, jeg havde fået planlagt alle tingene ok, fortæller Rebekka Guldbrand Vedstesen, som en time, før konkurrencen sluttede, kun manglede detaljer og havde overskud til at hjælpe sine konkurrenter med at rydde op.

Ifølge hendes faglærer på Rybners Tekniske Skole, Hanne Asmussen, som har trænet Rebekka, er det meget kendetegnende for hende.

- Hun vil bare have styr på tingene og arbejder meget struktureret, siger Hanne Asmussen.

Stolt læremester
Rebekka Guldbrand Vedstesen er i lære hos malermester Kurt Skovdahl i Tistrup.

- Jeg synes at det var rigtig fint. Vi er stolte og har bakket op om det, siger malermester Kurt Skovdahl, som har givet Rebekka fri til øve på Rybners Tekniske Skole hver fredag det sidste halve års tid.

Han var ovre og bakke op til DM i Skills og ude og fejre det med en middag sammen med Rebkkas familie, kæreste og venner lørdag aften. Og så var Rebekka ellers klar til at se dyner. Efter en enkelt hviledag søndag er Rebekka Guldbrand Vedstesen tilbage på lærepladsen.

Rebekka.JPG
Rebekka foran sin væg. 

Rebekka Guldbrand Vedstesen skal den 27. – 30. august 2016 repræsentere Danmark ved de Nordiske mesterskaber for malerelever.

Andre elever dystede også
Rybners Tekniske Skole havde også en smedeelev, Daniel Bertelsen, Harsø Maskiner, en kokkeelev, Jesper Løbner, Ruths Hotel, og en tjenerelev Mette Lillelund, Restaurant Gammelhavn, med som deltagere til DM i Skills. Selv om de ikke vandt, var det en stor oplevelse at deltage i DM i Skills, fortæller Mette Lillelund.

- Jeg synes, jeg har fået sindsygt meget ud af det, og det var også mit mål. Jeg har lært mange ting og er blevet bedre praktisk, og alt det skal jeg tage med til min eksamen. Det er det vigtigste, fortæller Mette Lillelund. 

Mette.jpg
Tjenerelev Mette Lillelund skærer frugt foran publikum.

Derudover var der en intern skolekonkurrence mellem tre skoler inden for Teknisk Design. Her vandt eleverne fra Rybners Tekniske Skole, Claus Rahbæk og Bjarke Steen Thygesen, første- og andenpladsen.

tekniskdesign Claus Rahbæk dyster.jpg
Claus Rahbæk, til højre, dyster i Teknisk Design-konkurrencen. 

Daniel.jpg
Smedeelev Daniel Bertelsen.

Jesper.jpg
Kokkeelev Jesper Løbner. 

Se flere billeder på Facebook >