Nyheder

Redderelever viste flaget på Skills

DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, hvor omkring 300 unge dyster inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Redder Foto Skills Denmark.jpg

Reddereleverne skiftedes til at tage "vagter" på standen i Fredericia i løbet af de tre Skills-dage.


Spurgte til kravene

Reddereleverne deltog dog ikke i konkurrencerne - de "nøjedes" med at vise flaget og informere om redderuddannelsen, og det var der stor interesse for, fortæller Jens Wilken Silkjær.

- Mange spurgte til formalia omkring det at blive redderelev, altså hvordan proceduren er, hvad kravene er etc. Det var alt fra helt unge mennesker til folk, der har været på arbejdsmarkedet i mange år, der viste interesse, beretter Jens Wilken Silkjær, der er elev hos Falck i Hornslet.

Ambulance og dukke

Ifølge den 24-årige redderelev trak den medbragte uddannelsesambulance også megen opmærksomhed, og det samme gjorde den nyindkøbte simulatordukke, hvor man kan måle indblæsninger og trykdybde ved hjerte-lungeredning.

- Alle dem, der besøgte standen, var positive og nysgerrige, så det var en god oplevelse at deltage, konstaterer Jens Wilken Silkjær, som var med til at bemande standen på sidstedagen lørdag.

DM i Skills er Danmarks største uddannelsesevent. Næste år er det Gigantium i Aalborg, der overtager depechen som vært efter MESSE C i Fredericia.

TUR Skills foto.jpg

Den nyindkøbte dukke, hvor man kan måle trykdybde ved hjertemassage samt hvor meget ilt, der indgives, vakte interesse, og det samme gjorde skoleambulancen fra Rescue Center i Esbjerg. (Foto: TUR) (Kilde: Redderen).