Nyheder

Kursus resulterer i bedre problemløsning til søs

Skibe er udstyret med meget el og hydraulik. Det kan enhver sømand nikke genkendende til, og det giver en masse småproblemer, som skal løses i hverdagen: pumper, som ikke vil køre, løse forbindelser og meget andet, kan skabe problemer. 

Derfor valgte Rederiet Høj at sende sin besætning på kursus. Rederiet fik Rybners Kursuscenter til at specialtilrettelægge et kursus. Underviserne brugte eksempler og billeder fra skibene, og undervisningsmaterialet tog udgangspunkt i og viste billeder fra de hydrauliske systemer, som besætningen arbejder med til hverdag.

arbejde redderi.jpg
Kurset bestod dels af teori og dels af praktiske øvelser, som her, hvor medarbejderne fra Redderiet Høj er gået i gang med problemløsning på Rybners Kursuscenters udstyr. 

Hverdagen bliver meget lettere, fortæller Skipper på Elisabeth Høj, Alex Futtrup.

- Vores skibe er proppet med det, så hvis vi bare kunne lære at kommunikere uden at det hedder ”den der dims,” betyder det meget, siger han.

Lettere problemløsning
Ofte ringer besætningen til teknisk afdeling i land for at få hjælp til problemløsning. Der sidder blandt andre medejer af og inspektør på Rederiet Høj, Jens Erik Høj, og hjælper mandskabet gennem problemerne. Han deltog selv på kurset for at blive sat ind i, hvad medarbejderne lærte.

- Nu kan de komme lidt videre selv, eller jeg kan nemmere spørge om nogle ting eller sige de selv skal ringe til fagmanden, siger han.

skipper og dir.jpg
Skipper på Elisabeth Høj, Alex Futtrup, og medejer af og inspektør på Redderiet Høj, Jens Erik Høj. 

Skipper Alex Futtrup føler sig mere tryg ved at håndtere mindre problemer.

- Det er ikke så farligt at gå ned og skrue i en dims. Nu ved man, at den ikke springer i luften. Mange gange skal der ikke så meget til, før man kan sejle igen. Vi lærer en del og får større indblik i, hvad de forskellige komponenter betyder, forklarer han.

Desuden har kurset drejet sig om at lære at se og forstå diagrammer.

Sikkerheden først
Inspektør og medejer Jens Erik Høj sætter desuden meget pris på, at kurset tager sikkerheden med i alle opgaveløsningerne.

- Det følger helt i tråd med vores prioritering, fastslår han.

FAKTA
Alle virksomheder kan få tilrettelagt et kursus specielt efter virksomhedens behov. Det kan være inden for alle fagområder og kan kombinere et flere fagområde med eksempelvis teamudvikling eller it. Kontakt en af Rybners Kursuscenters virksomhedskonsulenter for at høre mere.

Kirsten Sinding, mobil: 61220955, email: ksi@rybners.dk
Thomas Kristiansen, mobil: 61145499, email: tc@rybners.dk