Nyheder

Regionens unge opfindere og erhvervstalenter er klar til DM-finale

Se flere fotos + to små videoer med vindergrupperne på Facebook

DM i Teknologi og Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium (htx) og handelsgymnasiet (hhx) på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Konkurrencen er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt.

Hhx-eleverne præsenterede forslag til, hvordan detailkæden NORMAL kan øge markedsandele, kendskabsgrad og omsætning blandt andet via nytænkende kreative apps.

De fire drenge fra HHX Campus Vejle demonstrerede på overbevisende manér, hvordan NORMAL kan holde fuldstændig styr på den enkelte kundes præferencer, indkøbsmønster med mere - blandt via en kundeklub, look alike-Facebookgrupper og måling af TAG. De er nu også finaleklar.

HHX-vindere-web.jpg

Dit tøj smadrer miljøet
Htx-eleverne havde mange innovative ideer til, hvordan vi kan gøre produkter mere bæredygtige. Fra bildæk i latex over en funktionel tyggegummifjerner til genanvendeligt tøj. Sidstnævnte idé sikrede Maja Holm og Cecilie Søndergaard fra HTX Sønderborg en plads i landsfinalen, der finder sted den 26. september på Børsen i København.

- Dit tøj smadrer miljøet. Produktionen af et kilo tøj skaber 40 kg CO2. Det svarer til at køre over 300 km i bil, forklarede de dommerne på deres stand.

HTX-vindere.jpg

Det perfekte pitch
Dommerpanelerne til mesterskabet bestod af repræsentanter fra det private erhvervsliv, udpeget af Dansk Erhverv, og undervisere på hhx og htx. De var imponerede over det høje faglige niveau ved de regionale konkurrencer i år, men havde også blik for forbedringspotentialet:

- Elevernes præsentationer er virkelig gode, men de skal passe på, det ikke bliver for stift. Der er forskel på en eksamensfremlæggelse og et kort og præcist pitch, understregede Dennis Andersen fra Bauhaus.

  • I alt fem hold hhx-elever og fem hold htx-elever er udtaget til DM finalen, der finder sted den 26. september på Børsen i København. Finaleholdene er udtaget via skolemesterskaber og regionale mesterskaber.
  • Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase på www.deg.dk

IMG_7771-web.jpgIMG_7780-web.jpg

IMG_7788-web.jpg