Nyheder

Gymnasieeleverne fra Rybners præsenterede de bedste ideer og strategier

Trods skarp konkurrence, hvor alle ifølge dommerne ”havde oppet sig” blev Mads Michaelsen, Rebecca Hyldgaard, Emilie Nielsen og Casper B. Jepsen fra 3E på Rybners Tekniske Gymnasium kåret som de suveræne vindere af teknologi-konkurrencen for regionens bedste htx-elever.

Med udgangspunkt i temaet ”Danmark med overskud” har gruppen sat fokus på rygskader blandt rengøringspersonale.  

- Vi har brugt rigtig mange timer på projektet, der er vores eksamensprojekt i faget Teknologi B, fortæller Emilie.

Gruppens idé går kort fortalt ud på at benytte en såkaldt aktuator til at hæve og sænke skraldespandene. Maskinen, som de kvikke elever har fået af virksomheden Linak, skal rengøringspersonalet kunne styre via en app.

- Undervejs i processen har vi snakket med Arbejdstilsynet og en fysioterapeut, og vi har blandt andet kigget på, hvordan løsningen kan gøres så miljøvenlig som muligt, beretter Emilie.

Inden finalen den 27. september vil gruppen gerne have fat i nogle rengøringsassistenter, som vil hjælpe med at teste udstyret. Det var også rådet fra dommerne, der i øvrigt var fuld af rosende ord.

IMG_20170906_104913.jpg

Gennemarbejdet projekt
Drengegruppen fra 3t på Rybners Handelsgymnasium fik også flotte ord med på vejen. Med dommerudtalelsen "ekstremt højt fagligt niveau" og ”et gennemarbejdet projekt” tog de andenpladsen og dermed en plads i finalen.

- Det gik faktisk bedre end forventet, erkender Henrik Lundby Pedersen, der sammen med Jacob Kirk Larsen og Jakob Skriver Matthisson foreslår årets casevirksomhed, Sportmaster, at etablere sig i Nordtyskland, nærmere bestemt i Bremen, Kiel og Hamborg. Her har de fundet ud af, at væksten i salg af sportsartikler er betydeligt højere end i Danmark.

- Markedet minder meget om det danske - dog er tyskerne mere tryghedssøgende, og hvis strategien bærer frugt, anbefaler vi, at sportskæden udvider til det øvrige Tyskland, forklarer Henrik.

Nu vil hhx-gruppen ligesom htx-gruppen gøre alt, hvad de kan, for at optimere deres idé, strategier, produkt og præsentation mest mulig inden turen går til hovedstaden.

Fakta om DM i Teknologi og Erhvervscase

  • Afholdes af Danske Erhvervsskoler ·     
  • Gymnasieelever fra landets handelsgymnasier (hhx) dyster i en erhvervscase med udgangspunkt i en konkret virksomhed.      
  • Gymnasieelever fra landets tekniske gymnasier (htx) dyster i teknologi med fokus på produktudvikling og produktion.      
  • Hver skole udpeger en vindergruppe, der går videre til et af de fem regionale mesterskaber
  • Finalen foregår på Børsen i København den 27. september

 

IMG_20170906_103954-web.jpg