Nyheder

Regionens dygtigste vvs-lærlinge dyster i Esbjerg Storcenter

Den faglige stolthed er i højsædet, når otte vvs-energielever - vinderne af skolemesterskaberne - dyster mod hinden til Regionsmesterskaberne for VVS-elever.

Eleverne kommer fra Syddansk Erhvervsskole i Odense, Hansenberg i Kolding, EUC Syd og Rybners, og vinderen går videre til Danmarksmesterskaberne for håndværkere, DM i Skills, der løber af stablen i Næstved den 4. - 6. april.

Det er branchens håb, at fokus på de dygtige unge vvs'ere vil styrke interessen for erhvervsuddannelsen, der er stærkt efterspurgt i erhvervslivet.

De danske vvs-installationsvirksomheder har efterhånden støvsuget erhvervsskolerne for lærlinge. Ifølge en medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Installationsbranchen oplever cirka halvdelen af virksomhederne, at det er blevet sværere at rekruttere arbejdskraft inden for det seneste år. Og ud af dem vurderer hele 37 procent, at det er blevet sværere at skaffe lærlinge. Sidste år var det tilsvarende tal 24 procent, mens det i 2016 var nede på 18 procent.

For at trække flere unge ind på vvs-energiuddannelsen, der i øvrigt byder på praktikpladsgaranti, har TEKNIQ sammen med Blik- og Rørarbejderforbundet i flere omgange kørt kampagner for at brande branchen og rekruttere elever til vvs-energiuddannelsen. Her er budskaberne, at man med en vvs-energiuddannelse bliver en central del af den grønne omstilling, får adgang til en lang række spændende karrieremuligheder og løn under uddannelsen.

vvs foto 2

Program for regionsmesterskaberne

Torsdag       Kl. 8 - 16.30 Konkurrencen er i gang i storcentret

Fredag         Kl. 8 - 14.30 Konkurrencen fortsætter

Kl. 14.30 - 16.00 Bedømmelse - dommerne kommer fra de faglige udvalg Blik & Rør og Tekniq.

Kl. 16 Afslutning med kåring af vinderen og overrækkelse af diplomer

I løbet af konkurrencen kan publikum selv prøve eksempelvis at samle et vandrør og opleve, hvordan man som blikkenslager klipper og former kobber, zink eller aluminiumsplader, der herefter kan blive monteret på "byens tårne”. Det vil naturligvis også være muligt at høre mere om vvs-energiuddannelsen.

Vvs-energiuddannelsen har fire specialer:

  • Vvs-energispecialist (4 år) – her er fokus på energi og energibesparelse.
  • Vvs og blikkenslager (4 år) – her er fokus på tage og facader.
  • Vvs-installationstekniker (3 år, 9 måneder)
  • Ventilationstekniker (4 år)