Nyheder

Rema 1000 har givet handelsskoleelever en øjenåbner

Discount kan sagtens være lig med kvalitet og høj arbejdsglæde. Det har ti skolepraktikelever fra Rybners Handelsskole fået øjnene op for, efter de igennem tre uger har lavet projekt i samarbejde med alle fem Rema1000-butikker i Esbjerg.

Tre af eleverne Nikolaj Dybtved, Lasse Nielsen og Charlotte Jørgensen har fået ny respekt og lyst til arbejdet i en discount-forretning.

- Jeg troede det var slavearbejde, men efter at have været herude bare en dag, blev jeg nærmest forelsket. Der var mere hygge og stemning, fortæller Nikolaj Dybtved.

rema web.jpg
Købmandsparret Heidi og Jesper Kristensen, eleverne Nikolaj Dybtved, Lasse Nielsen og Charlotte Jørgensen og underviser Lizette Frederiksen foran Rema 1000 i Stormgade. 

Eleverne er blevet sat ind i arbejdsområderne i butikkerne, har hjulpet til og skal fredag den 28. november kl. 12 lave en demonstration i forretningerne, fortæller leder af skolepraktikken, Lizette Frederiksen.

- Målet er, at de får et indblik i, hvad Rema 1000 er, og hvad det vil sige at være købmand. Det betyder meget, at de har oplevet det i stedet for, at det altid er lærerne, som underviser, forklarer hun.

Hårdt arbejde og godt miljø
Købmandsparret Heidi og Jesper Kristensen, som er franchisetagere af Rema 1000 i Stormgade, sætter pris på at kunne åbne elevernes øjne op for arbejdet i en discount købmandsforretning.

- Vi vil gerne give de unge mennesker et indblik i, hvordan det er i erhvervslivet - hvad det vil sige, at arbejde i discount. Det er hårdt arbejde, men det er også meget andet, siger Jesper Kristensen, som er glad for, at netop arbejdsmiljøet har gjort så stort indtryk på de to elever, som har været i deres forretning.

- Det er noget vi går rigtig meget op i. Der, hvor man kan skille sig ud, er ved at vise en service, som kan gøre en forskel, så kunderne kommer igen. Hvis man kan gøre det til en glæde at komme herned. Hvis man elsker det, når man skal på arbejde. Når man har det gode kammeratskab og fællesskab, så skaber det en god stemning, siger Jesper Kristensen, som også er åben for, at det kan være, at han senere får brug for at ansætte en af eleverne.

Meget kundekontakt
Arbejdet i det hele taget har gjort indtryk på de tre elever.

- Det er utroligt spændende, siger Lasse Nielsen, og Nikolaj Dybtved tilføjer:

- Jeg havde mere kundekontakt i løbet af en time i Rema 1000 end i en specialforretning en hel dag.

Desuden er eleverne dykket ned emner som private labels, altså virksomhedens egne mærkevarer, samt de projekter Rema 1000 har gang i som for eksempel indsatsen for at stoppe madspild.

Eleverne glæder sig til at skulle lave en demonstration i butikkerne. Nikolaj Dybtved og Charlotte Jørgensen har valgt at lave smagsprøver på gløgg og æbleskiver i butikken i Stormgade, og glæder sig til at undersøge, hvor meget deres demonstration flytter ved salget i forhold til salgstallene sidste år.

Kontaktperson:
Leder af skolepraktik detail: Lizette Frederiksen, mobil: 29466955, e-mail: ljf@rybners.dk