Nyheder

Elevers butik gav afkast inden åbning

En ny butik er åbnet i hjertet af Esbjerg, Strandbygade 25. Ripoff hedder butikken, hvor brugskunst og accessories fylder flest hyldemeter. Elever fra Rybners Handelsskoles talentlinje står bag, og allerede inden åbning har den givet et stort afkast. Et fagligt afkast, fortæller to af eleverne Christina Holm Jensen, som er den ene af to direktører i forretningen, og Simon Lodborg, som er marketingleder.

- Hvordan laver man en virksomhed – det er det vi lærer, og vi får lov til at prøve det, siger Simon Lodborg og Christina Holm Jensen tilføjer:

- Vi får et stort ansvar. Det er op til os selv, hvordan vi løser opgaven.

Eleverne har fået frie hænder til at bygge butikken op fra bunden med varesortiment, indretning, marketing og hvad der ellers skal til. En lærer er dog altid klar med hjælp på sidelinjen. 

ripoff4web.jpg
Butikken i Strandbygade 25.

- Alle får lov til at udvikle sig og udnytte al deres potentiale. Som klasse skal vi selv give hinanden opgaver. Det er fedt at have så meget frihed. Folk var hurtige til at komme med en masse forskellige idéer, siger hun.

Eleverne i klassen blev hurtigt enige om at skabe struktur og fordele ansvaret. De oprettede forskellige afdelinger som butiksindretning, HR, markedsføring, it, økonomi og lager.

- Alles idéer får lov til at komme i spil. For de enkelte afdelinger er der en chef, som sidder med det overordnede overblik og ansvar, forklarer Christina Holm Jensen, der som direktør sammen med Mohammed Al-Bahrairi, har det samlede overblik over forretningen.

Målet er overskud
Elevernes mål er at klare sig bedre end de tidligere årgange, som også har åbnet butik i december.

- Vores mål er for første gang at skabe en virksomhed med overskud, oplyser Christina Holm Jensen.

Da forretningen kun har åbent i december, tænker eleverne derfor meget på udgifter i forhold til, hvor meget de kan nå at tjene.

- Folk er oppe og køre over det her projekt. Vi har også selv stået for, hvad det er for nogle varer, vi skal have i butikken og snakket med virksomheder. Vi kommer ud, hvor det brænder. Det er fedt, at man får lov til at være en del af det, konstaterer direktør Christina Holm Jensen.

ripoff3web.jpg
Direktør Mohammed Al-Buraihi sammen med lærer Henrik Fribækbag disken på åbningsdagen for butikken. 

Eleverne skiftes til at stå i butikken, som åbnede i fredags, hvor direktør Mohammed Al-Buraihi tog vagten.

- Det er gået bedre end forventet. Vi har fået kunder, som har købt lidt mere, end vi havde regnet med, siger han.

FAKTA
Butikken RipOff ligger i Strandbygade 25 og har åbent torsdag, fredag og lørdag i almindelig åbningstid.

ripoff2web.jpg
Flot pyntet vindue. 

ripoffweb.jpg
Kunder i butikken.