Nyheder

Rybners Almene Gymnasium vinder anerkendende pris

Engagerede lærere på Rybners Almene Gymnasium forstår at gøre de naturvidenskabelige fag spændende. Det beviser en guldplatte og en flot check på 100.000 kr. fra Danmarks Tekniske Universitet.

Hjemmeside1.jpg

Hempel-DTU Forskerskolepris uddeles til et alment eller teknisk gymnasium, som gør en ekstra indsats for at engagere deres elever i naturvidenskab og teknik. I år gik prisen til Rybners Almene Gymnasium, og rektor er stolt:

- Som rektor er jeg utrolig stolt. Prisen viser at vores naturvidenskabelige lærere ligger på et utrolig højt fagligt niveau, og at de med deres projekter inden for deres områder, udfordrer vores elever, så de bliver så dygtige som muligt. Sådan en pris er jo et kæmpe skulderklap og viser, at vi på de naturvidenskabelige studieretninger på stx virkelig har noget at tilbyde eleverne, som de måske ikke kan finde andre steder, lyder det fra Lars H. Andersen.

Engagement driver værket
En af de undervisere, der gør en stor forskel, er Ole Gadsbølle. Han arbejder for eksempel efter mantraet: Fysik for de mange. Fysik for både drenge og piger. Fysik for de særlige hjerner. Gennem spændende foredrag, inddragende virksomhedssamarbejder og konkurrencedeltagelse bliver undervisningen mere nærværende og forstålig. Og indsatsen virker. Rigtig mange elever vælger fysik på A-niveau og klasserne er fyldt ligeligt op med drenge og piger.

Ole Gadsbølle er også begejstret for den nye pris:

- Det er en kæmpe opbakning til det vi går og laver i undervisningen. Det er dejligt at vores arbejde bliver værdsat. Personligt glæder jeg mig meget til, at nogle af pengene skal bruges på en naturvidenskabelig event for vores dygtige elever.

FAKTA:
Hempel-DTU prisen uddeles til et alment eller teknisk gymnasium der gør en ekstra indsats for at engagere deres elever i naturvidenskab og teknik

Prisen består af en check på 100.000 kr., hvor 50.000 kr. skal gå til køb af et kunstværk, laboratorieudstyr eller lignende. De sidste 50.000 kr. skal gå til afholdelse af et arrangement på skolen