Nyheder

Rybners Almene Gymnasium vinder Undervisningsmiljøprisen

- Jeg er kommet for at overrække en kæmpestor check på 100.000 kr., bekendtgjorde Søren Hartman Hede, direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, foran de mange nysgerrige gymnasieelever og medarbejdere, der få minutter forinden var blevet kaldt sammen i aulaen uden at vide hvorfor.

Direktøren agerede stedfortræder for undervisningsminister Merete Riisager, der var blevet forhindret i at være til stede. Hun sendte dog også sine lykønskninger via en videohilsen (hør den her). 

Blandt de 80 indstillinger, som Dansk Center for Undervisningsmiljø har modtaget i løbet af 2017, blev tre kandidater udvalgt til opløbet om undervisningsmiljøprisen og en check på 100.000 kr. Foruden Rybners var det Satelitten, Specialcenter Vest fra Ringkøbing, og udskolingen Vinklen på Bøgeskovskolen i Viborg.

Fredag formiddag blev spændingen endelig udløst, og det blev det esbjergensiske gymnasium, som løb med prisen.

IMG_4004-web.jpg

Max og Ole blev hyldet
Undervisningsmiljøprisen går til en person, klasse, årgang, lærergruppe, personalegruppe, skole eller et uddannelsessted, som gør en særlig indsats for elevernes undervisningsmiljø.

I slutningen af 2016 modtog Rybners Almene Gymnasium en anden fornem hæder, nemlig Hempel-DTU Forskerskolepris, der kastede en guldplatte og 100.000 kr. af sig, og det er endnu engang de naturvidenskabelige underviseres indsats for at få kreativ udfoldelse og naturvidenskab til at gå hånd i hånd, der høster national anderkendelse.

IMG_4024-web.jpg

De to undervisere Max Wilken Pedersen og Ole Gadsbølle Larsen blev kaldt på scenen for at modtage blomster, gaver og ikke mindst hyldest.

- I formår at engagere eleverne i naturvidenskab og teknologi, og det har skabt bemærkelsesværdige resultater. I har skabt et frirum, hvor eleverne får succesoplevelser med naturvidenskab. Andelen af elever der vælger fysik på A-niveau, er steget markant, og I har også formået at få pigerne med, opremsede Søren Hartman Hede.

Max Wilken Pedersen og Ole Gadsbølle Larsen har været med til at skabe gymnasiets særlige afdeling, Science Center Esbjerg, og står bag mange naturvidenskabelige aktiviteter ud over den almindelige undervisning: Open lab, Månedens udfordring, facebookgruppe, Tivolifysik med besøg i Tivoli, projekter med virksomheder, camp med Aalborg Universitet Esbjerg, matematik for specielt interesserede i 7. - 9. klasse og så videre.

Ved den årlige SRP-opgave (studieretningsprojektet) sætter gymnasiet desuden fokus på mulighederne i de naturvidenskabelige fag ved at forvandle fysikområdet til et forskningscenter. Her kan eleverne få sparring og hjælp til at komme godt i gang med deres opgaver.

Ikke-navngivet-1-web.jpg

Som at vinde EM
- Jeg blev faktisk mundlam, da jeg blev ringet op og fik at vide, at vi havde vundet Undervisningsmiljøprisen. Det føltes som at vinde VM, sagde en meget stolt rektor for Rybners Gymnasium, Lars Andersen, inden han fik overrakt den store check. - Nu kan vi måske få den flotte lys-installation, som Ole længe har ønsket, bemærkede han.

Der var også ros til eleverne for at tage det pænt lige pludselig at blive trukket ud af klasserne midt i undervisningen. Flere af gymnasiets stx- og hhx-elever sad til terminsprøver i de tilstødende lokaler og undrede sig sikkert over al posturet. 

Om UMP

  • Undervisningsmiljøprisen er indstiftet i 2005 af daværende undervisningsminister Bertel Haarder.
  • Undervisningsmiljøprisen uddeles en gang om året og består af et diplom og 100.000 kr., som overrækkes personligt af undervisningsministeren.
  • Prisoverrækkelsen finder sted på skolernes nationale trivselsdag - den første fredag i marts hvert år.

Ikke-navngivet-4.jpgIMG_4015-web.jpg