Nyheder

Rybners-elev med på vinderholdet

Da DM i Entreprenørskab blev afholdt i slutningen af april i København, var 17-årige Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Almene Gymnasium med på vinderholdet. Sammen med tre kammerater fra Learnmark Horsens har Anders udviklet SubReader – en app, der hjælper ordblinde med at læse undertekster.

App til ordblinde
Grunden til at Anders deltog i Company Programme, som DM i Entreprenørskab er en del af, skyldes at hans gode kammerat fra Learnmark Horsens, Alexander, ”headhuntede” ham til opgaven.

- Alexander har en ordblind lillebror, hvilket giver lidt udfordringer når de for eksempel ser en film med undertekster. Alexander fortalte, at han og et par klassekammerater i et skoleprojekt legede med idéen om en app, der kunne læse undertekster højt, og det syntes jeg lød som en fed ide, fortæller Anders.

Hjemmeside.jpg
Anders Bredgaard Thuesen fra 2x har sammen med elever fra Learnmark Horsens netop
vundet DM i Entreprenørskab.En app til ordblinde blev vinderidéen. 

Hårdt, men fedt
Med Anders om bord fik gruppen hurtigt udviklet en app, der gør det muligt for ordblinde, at få læst undertekster på tv og film højt.

- Teknologien bag app’en har vi selv udviklet, og så vidt jeg ved, findes der ikke et lignende produkt på markedet, fortæller Anders der i sin fritid også udvikler hjemmesider i virksomheden, Mötrik. En virksomhed Anders og Alexander desuden selv har skabt og driver ved siden af gymnasiet.

- At deltage i Company Programme har været fedt! Det har været hårdt med de mange deadlines samtidigt med, at undervisning og afleveringer skulle passes ved siden af. Men det har været fedt at deltage i de forskellige konkurrencer og messer, og at møde andre deltagere og se, hvad de har udviklet, lyder det fra Anders.

Danmarks bedste i entreprenørskab
Gruppens hårde arbejde gav pote, og de fire gymnasie-drenge kan nu stolt kalde sig danmarksmestre i entreprenørskab. Næste skridt er Europamesterskabet, Company of the Year Competition, som holdes i Schweiz til juli, hvor SubReader skal repræsentere Danmark.

- Der venter meget arbejde forude. At vinde DM med SubReader er kun begyndelsen. Jeg drømmer om, at app’en engang kan blive understøttet i biografen, og at SubReader vil blive et produkt man kender til og vil bruge, hvis man er ordblind eller har læsevanskeligheder, slutter Anders.   

Årets vindergruppe i DM i Entreprenørskab består af Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm og William Nyby Pedersen fra Learnmark Horsens og selvfølgelig Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Almene Gymnasium.