Nyheder

Rybners-elev vinder EM i entreprenørskab

Fire gymnasieelever fra Horsens og Esbjerg har netop vundet EM i entreprenørskab med appen SubReader, som kan læse underteksterne højt fra bl.a. Netflix.

Den gode idé kombineret med forretningssans, avanceret softwareteknologi og masser af arbejdstimer har bragt gymnasieeleverne langt, og onsdag den 27. juli kunne drengene føje titlen europamestre til en lang række af sejre gennem det seneste år.

AndersHjemmeside.jpg
3 af de 4 europamestre i entreprenørskab 2016: SubReader. 
Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Almene Gymnasium ses til højre. 

Bag SubReader-appen står Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Almene Gymnasium og Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm og William Nyby Pedersen, som efter sommerferien skal i 3. g på Learnmark Gymnasium HTX i Horsens.

- Jeg kan næsten ikke tro det. Bare det at vide, at der har deltaget over 270.000 fra hele Europa og at det er os, der går hen og vinder får det bare til at virke endnu mere uvirkeligt, lyder det fra den glade esbjergensiske vinder, Anders Bredgaard Thuesen.

Europas bedste
EM i entreprenørskab blev afholdt i Lucerne, Schweiz, fra den 25. – 27. juli 2016 med deltagere fra 36 lande. I alt har omkring 270.000 unge fra hele Europa deltaget i konkurrencen om at blive Europas bedste unge entreprenører.

- Vi troede egentlig, at holdet fra Rumænien ville vinde, da de havde opfundet nogle briller til blinde. Selvom vi havde på fornemmelsen, at vi lå i den gode halvdel, blev vi alligevel noget overrasket, da det gik op for os, at det var os der havde vundet, fortæller Anders.  

Nu er europamestertitlen i hus og det kan ifølge Anders mærkes:

- Sejren betyder først og fremmest, at vi har fået endnu mere blod på tanden i forhold til, at arbejde videre med SubReader. Derudover har det givet os utroligt meget medieomtale som bl.a. har gjort det meget nemmere for os at komme ud til de ordblinde. Her efter EM i Schweiz har vi for eksempel været på besøg på en camp for ordblinde på Fyn for at fortælle om SubReader.

- Mesterskabstitlen er kun toppen af isbjerget. At få SubReader op at køre kommer til at kræve hårdt arbejde – men vi glæder os til give det en ordentlig skalle, slutter Anders.