Nyheder

Rybners-elever på eksperimenterende camp

Der er stadig stor mangel på ingeniører og problemet ser ikke ud til at blive mindre med årene. Som et forsøg på at påvirke denne udvikling, havde Aalborg Universitet Esbjerg valgt at invitere 43 gymnasieelever indenfor til to eksperimenterende dage.

Fremtidens ingeniører?
9 forskellige gymnasier var repræsenteret på Camp gymnasieelever, herunder to fra Nordtyskland. Formålet med campen var at give gymnasieeleverne en spændende og udfordrende faglig oplevelse – og måske overbevise flere af dem om, at ingeniørstudiet kunne være en oplagt mulighed efter studentereksamenen.

hjemmeside2.jpg

Elever der (næsten) ved hvad de vil
Temaet på Camp gymnasieelever var problemløsning og ekseprimentering inden for vind- og bølgeenergi, og kun interesserede elever, som virkelig brænder for naturvidenskab og teknologi blev opfordret til at deltage. Kübra Yilmaz fra 2z på Rybners Gymnasium var en af de elever:

- Det har været sjovt at være sammen med andre, der interesserer sig lige så meget for naturvidenskab som mig, siger Kübra og fortsætter:

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være noget inden for naturvidenskab. Da jeg var barn ville alle andre piger være prinsesser – det ville jeg ikke. Jeg ville være astronaut!

Kübra har efterfølgende lagt astronautdragten på hylden, og er nu lidt usikker på, hvad hun vil, når studenterhuen engang er på plads.

- Jeg ved ikke om jeg vil være ingeniør. Men jeg kan godt lide at tænke kreativt og alternativt, og det skal man jo også som ingeniør. Men der er så mange muligheder og det er svært at vælge… Ved at deltage i en camp som denne her, håber jeg da, at jeg med tiden kan blive mere afklaret omkring, hvad jeg vil efter gymnasiet, siger Kübra.

Hvad fik de ud af campen?
Sana Mahmoud fra 2a på Rybners Gymnasium var også en af de få udvalgte på Camp gymnasieelever:

- Siden jeg startede på htx har jeg vidst, at jeg ville være ingeniør eller forsker. Hvilken slags ved jeg ikke, men jeg synes robotteknologi er sjovt, understreger Sana.

hjemmeside1.jpg

Og robotteknologi var lige hvad Sana og hans gruppe fik lov til at arbejde med på Camp gymnasieelever. Ved hjælp af blandt andet undervandsteknologi og robotteknologi skulle de selv bygge en robot, der kan inspicere vindmøllers fundament under vand. Kübra og hendes gruppe arbejdede derimod med bæredygtige materialer til off-shore vindmøllekonstruktioner.

Sana og Kübra er begge enige om, at det har været spændende og lærerigt at deltage på Camp gymnasieelever. De har fået nye kontakter og været sammen med andre unge med samme interesser.

Campdagene blev rundet af med præsentationer af gruppernes arbejde foran et dommerpanel. 

hjemmeside4.jpg

FAKTA
Camp gymnasieelever blev afholdt den 16.- 17. september 2015
43 gymnasieelever deltog fra 9 forskellige gymnasier fra Syd- og Sønderjylland og Nordtyskland. Eleverne skulle arbejde med følgende emner:

• Vindenergi
• Bølgeenergi
• Undervandsteknologi
• Bæredygtige materialer

Camp gymnasieelever er et resultat af et større samarbejde mellem Rybners Gymnasium, Varde Gymnasium, Esbjerg Gymnasium, Aalborg Universitet og virksomheden Wave Star.