Nyheder

Tre engelsk klasser fra HTX skal kæmpe for Rybners

Det er ikke bare præmien, de otte klasser skal kæmpe om i en hektisk konkurrence, det er også æren. Konkurrencen startede tidligere på året, hvor første runde blev holdt på skolerne, der havde tilmeldt sig konkurrencen. 5000 elever taget første prøve, der bestod af to sektioner. Baseret på de resultater er 200 elever fra hele landet blevet inviteret til den store finale. Ud af de 200 er hele 77 elever fra Rybners.

Fagligt stærke i engelsk

”Vi er superstolte af, at vi ud af de ca. 5000 elever, der deltog i første runde, kan sende tre klasser med videre til 2. runde. Det vidner om, at vores elever ikke kun er meget dygtige til matematik, IT og de naturvidenskabelige fag”, siger rektor på HTX Karen Munk Rasmussen.

”At vi sender hele tre klasser afsted, det er ligeledes, og naturligvis, også et cadeau til vores dygtige undervisere i faget, som arbejder dedikeret og målrettet på at lave spændende og lærerrig undervisning i engelsk”, fortsætter Karen Munk Rasmussen.

Rybners HTX har engelsk som obligatorisk fag på B-niveau, men mange vælger at tage engelsk som valgfag på A-niveau under deres uddannelse. Den ene klasse, der skal afsted til København, er en valgfagsklasse med engelsk på A-niveau. De to andre klasser har engelsk på B-niveau.

Gik til første test med krum hals

Det er ikke mere end halvanden måned siden, at EF language campus’ var forbi Rybners HTX for at afvikle første del af konkurrencen. Computerne stod på rad og række, og headsettet var på ørene til de 25 minutters læsning og de 25 minutters lytteøvelser. Udover at første del af testen var en mulighed for at kvalificere sig til videre deltagelse i konkurrencen og finalen, var formålet også helt praktisk at give både elever og lærere en indikation af niveauet.

HTX engelsk klasser til test

”Eleverne var meget interesserede i prøven, og jeg var positiv over deres gåpåmod. Eleverne gik fokuseret og arbejdsomt i gang med øvelserne”, siger HTX-underviser Ryan Jason Durst, der er tovholder på projektet.

Klar til kamp

”De tre klasser blev meget begejstrede, da de modtog beskeden, om at de var gået videre. De er meget ivrige efter at klare sig godt i finalen, og de kan ikke stoppe med at snakke om det”, afslutter Rayan Jason Durst.

Dytsten om at blive Danmarks bedste klasse til engelsk finder sted 5. april 2019 midt i København.