Nyheder

Rybners Gymnasium har sundhed på skemaet

På med joggingskoene, træningstøjet og frem med svedbåndene! Der er ingen kære mor på Rybners Almene Gymnasium og Rybners Handelsgymnasium. I hvert fald ikke for førsteårseleverne. Alle 19 1. g klasser deltager nemlig automatisk i Sund og Rask-konkurrencen, der har til formål at fremme sundhed på de to gymnasier.

DSC_1560 kopi.jpg

Det skal være sjovt at snakke sundhed
- På Rybners vil vi gerne sende et signal til vores elever om, at her sætter vi fokus på sundhed. At vi vil dem det bedste og prioriterer deres helbred, forklarer Henrik Brinch Foldager, der underviser på stx.

Henrik fortsætter:

- Som undervisere kan vi sagtens stille os op foran tavlen og fortælle, at det er vigtigt at spise grøntsager, og at man skal motionere. Men af erfaring ved vi, at en løftet-pegefinger-pædagogik ikke virker. Vi tror på, at det giver meget mere mening for vores elever, at de gennem en løbende fysisk aktivering og motivering bliver mindet om, hvor godt det er at leve sundt – og at det kan være sjovt.

De 19 1. g klasser er således i fuld gang med at dyste imod hinanden. Da Sund og Rask-konkurrencen strækker sig over hele skoleåret, vil der løbende være rig mulighed for at samle point ind til klassen. Og reglerne er simple: Den klasse der sammenlagt har fået flest point når året er omme, har vundet.

DSC_1605 kopi.jpg

I fuld gang
- Sund og Rask-konkurrencen er noget vi har lavet for 1. g’erne de sidste ca. 7-8 år. Udover at vi får sat fokus på KRAMS, altså kost, rygning, alkohol, motion og stress – faktorer der spiller en afgørende rolle i forhold til opretholdelse af en sund livsstil, så er der hele det sociale aspekt i det. Eleverne er sammen uden for klasselokalerne og de skal arbejde sammen på andre måder, hvis de vil vinde Sund og Rask, lyder det fra Henrik Brinch Foldager.

DSC_1593 kopi.jpg

Siden første skoledag har der allerede været aktiviteter, der har udløst point. Der var blandt andet aktiviteter på årets hytteture, og i fredags var eleverne på overlevelsestur i Vognbølsparken, hvor der blev konkurreret i balance, udholdenhed, styrke og teambuilding.

Og det stopper ikke her. Med tiden vil eleverne blive indbudt til forskellige tuneringer inden for fodbold, volleyball, squash, badminton, golf og bordtennis. Der vil blive afholdt en idrætsdag, og det bliver muligt at tilmelde sig Vestkystløbet.

Hvad med de elever, der føler sig lettere atletisk udfordret? De kan være ganske rolige. I løbet af året vil der også komme en quiz om sundhed og et morgenmadsprojekt. At brillere i Sund og Rask kræver ikke kun muller og god kondi – alle kan være med og alle kan samle point.

Se flere billeder fra overlevelsesdagen på Facebook.