Nyheder

Rybners vandt gastronomisk konkurrence i lokale råvarer

Østers og krondyrkød blev serveret i alskens variationer, da kokkekonkurrencen Local Cooking torsdag aften fandt sted på Rybners Tekniske Skole. 

Fire sydjyske restauranter og et kokkehold fra Rybners Tekniske Skole dystede om at blive kåret som de bedste til at servere en kulinarisk oplevelse bestående af to retter, hvor 75 % af råvarerne skulle være lokale, og østers og fisk indgå i forretten og krondyr indgå i hovedretten.

Rybners vandt
I et tæt opløb blev et hold bestående af faglærer Rasmus Errebo og elever fra kokkeuddannelsen på Rybners Tekniske Skole kåret som vinder af Local Cooking Sydjylland.

local vinderne.jpg
Vinderholdet bestående af faglærer Rasmus Errebo. Han kvalificerede sig tidligere på året som den eneste faglærer til Årets Kok, hvor han opnåede en fornem fjerdeplads. Derudover eleverne Andreas Isaksen fra Ho Kro, Emil Larsen, Dronning Louise, Thomas Hammer, Hovborg Kro og Chris Jensen, Den Røde Okse. 

- Det var dejligt, fed. Især at vinde begge konkurrencer, sagde Emil Larsen, som er en del af holdet og arbejder som kokkeelev ved Dronning Louise. 

Avanceret menu
Team Rybners forret lille.jpg

 

Holdet serverede til forret ”kåldomer” af fjordskrubbe, østers og persille med salat af syltede kålstokke, valnødder og cremet blomkål samt sauce på ristet baksuld, østers og høost.

Hovedretten lød på kebab af krondyrlår med tørret karljohan og røget spæk, spæk, serveret med svampemayo, ribs, hybenkompot og ristet svampestok samt saltbagt krondyrhals i rabarberbalde, timian og hvidløg med kirsebær, ristet hasselnød, jordskokpuré samt sauce på fermenterede svampe og brunet smør.

Genial tankegang
De fire dommere var fuldstændig enige om, at der var en genial tankegang bag og fandt at begge retterne fra team-Rybners både havde det nyskabende legende og overraskende element, samtidig med at begge retter var veltillavet, godt afpasset og uhyre velsmagende.

Dommerpanelet bestod af gastronom Jens Peter Kolbeck, gastronom Anders Museth Lund, gastronom Jacob Justesen og turistchef i Varde Kommune, Colin J. Seymour.

local dommerne.jpg
Dommerne.

De konkurrerende restauranter bestod af:

  • Schackenborg Slotskro, køkkenchef Rasmus Lodahl og elev Mads Jensen
  • Sønderho Kro, køkkenchef Jakob Sullestad og elev Kristoffer Grøn-Iversen
  • Restaurant Den Røde Okse, kok Kasper Boddum og elev Kenneth Bigum Due Nielsen
  • Henne Mølle Å Badehotel, køkkenchef Casper Rosendahl, kok Troels Severing og elev Daniel Gerken
  • Rybners Tekniske Skole, faglærer Rasmus Errebo, elev ved Dronning Louise Emil Larsen, elev ved Ho Kro Andreas Isaksen, elev ved Hovborg Kro Thomas Hammer og elev ved den Røde Okse Chris Jensen.

Gæsternes pris
Ikke alene løb Rybners-holdet med dommernes førsteplads. Udover dommerpanelet fik 80 gæster lov til at vurdere alle fire restauranters bud på de lokale retter. Som en del af konkurrencen skulle kokkene også tilberede fade med fingerfood til de 80 gæster baseret på de måltider, som dommerpanelet fik serveret. Gæsterne skulle ud fra de små retter også vurdere de bedste retter og historier om maden. Og det blev altså også holdet fra Rybners, der vandt.

local gaesteservering.jpg

Local Cooking Sydjylland er arrangeret af Sydvestjyske Smagsoplevelser, Food Organisation Denmark og Rybners Tekniske Skole for at få større fokus på lokale råvarer og de gode historier, som brugen af lokale råvarer kan fortælle.

- Vi har nogle fantastiske lokale råvarer i Sydjylland, og jeg synes, at de deltagende restauranter til fulde har vist, at der er store muligheder for forskellige smagsoplevelser i det Sydjyske køkken, siger Knud Hansen fra Sydvestjyske Smagsoplevelser.

Se flere billeder herunder og mange flere på vores Facebook-side

local2.jpg
Rybners-holdet tilbereder forretten. 

local1.jpg
Hele dagen og aftenen hjalp elever fra Rybners Tekniske Skole som runnere og serveringspersonale. 

local dommen.jpg
Dommer Jacob Justesen afslører, hvem der har vundet.