Nyheder

Rybners Almene Gymnasium indvier science center med naturvidenskabelig event

At underviserne på Rybners Almene Gymnasium forstår at engagere eleverne i naturvidenskab og teknologi, er til at få øje på. Gymnasiets elever markerer sig gang på gang i nationale og sågar internationale konkurrencer, og på gymnasiet foregår der mange naturvidenskabelige aktiviteter ud over den almindelige undervisning: Open lab, Månedens udfordring, facebookgruppe, Tivolifysik med besøg i Tivoli, projekter med virksomheder, camp med Aalborg Universitet Esbjerg, matematik for specielt interesserede i 7. - 9. klasse og så videre.

Event- og indvielsesdagen finder sted mandag den 24. april, og ud over gymnasiets elever og lærere vil en række gæster deltage, heriblandt 125 grundskoleelever, 20-30 tidligere elever - herunder flere modtagere af Arne Harritsøs Legat på 50.000 kr., gæster fra Aalborg Universitet Esbjerg og repræsentanter fra Esbjergs erhvervsliv, men alle interesserede er velkomne til at besøge gymnasiet, opleve de forskellige events og tage del i fejringen.
 
 Science Center Esbjerg logo Centreret.jpg

Fysikshow og oplevelsesrum
Programmet byder på foredrag med seks tidligere elever og legatmodtagere, som for en stund vender tilbage til gymnasiet for at fortælle om deres forskning og karrierer - forhåbentlig til inspiration for skolens naturvidenskabelige klasser, der samtidig får demonstreret, hvor stor diversitet, der er i anvendelsen af en naturvidenskabelig studentereksamen.

Senere står den på speeddating mellem de tidligere elever og skolens naturvidenskabelige elever, som dermed får god lejlighed til at stille spørgsmål.

To af gymnasiets klasser vil undervise fem grundskoleklasser i eksperimentel naturvidenskab i små grupper, og gennem hele dagen vil der på reposen på anden sal blive fremvist korte film, skabt af nuværende og tidligere elever. Tre gange i løbet af dagen vil der desuden blive gennemført et underholdende fysikshow.

I Oplevelsesrummet vil ca. 20 matematiske/naturvidenskabelige stande være tilgængelige for alle. Her vil man blandt andet kunne lære mere om projekterne fra den igangværende konkurrence Unge Forskere, ligesom der vil blive livestreamet fra finalen, som eleven Katrine Rønn medvirker i. Derudover er der stande med matematiske udfordringer, en undervandsrobot og et pendul fra Aalborg Universitet Esbjerg, biologiske forstørrelser af dyr med mere fra Fiskerimuseet, vindmøllens historie fortalt af Poul la Cour Museet i Askov, Maizena-walk, stabilitetsforsøg, segway og meget andet.

Foredrag med astrofysiker                                                                                   
Den officielle indvielse af Science Center Esbjerg vil foregå i aulaen kl. 13.15 - 13.30 Her vil byrådsmedlem og 1. viceborgmester Jesper Frost sige et par ord, hvorefter chefkonsulent på Institut for Rumforskning- og teknologi ved DTU Space, Michael Linden-Vørnle, overrækker prisen til gymnasiet.

Senere på dagen vender den kendte astrofysiker tilbage på scenen for at holde et festforedrag, der vil handle om liv i rummet og muligheden for rejser til Mars.

Fakta

  • Hempel-DTU Prisen består af en check på 50.000 kroner til et varigt kunstværk, apparatur eller lignende samt 50.000 kroner til afholdelse af en event på den enkelte skole i løbet af skoleåret efter uddelingen.
  • På Rybners Gymnasium skal pengene gå til en lysinstallation, som skal symbolisere gymnasiets nye naturvidenskabelige satsning ScienceCenterEsbjerg. Lyset skal styres af skolens solcelleanlæg. Resten af pengene går til det aktuelle indvielsesarrangementmandag den 24. april.

Se mere på www.sciencecenteresbjerg.dk eller følg Science Center Esbjerg på Facebook