Nyheder

HHX-elever besøger SE’s ”kommandocentral”

Eleverne, der har organisation som valgfag, havde tirsdag morgen taget turen til Kjersing sammen med lærerne Heidi Birkler og Ann-Britt Jensen. Her blev de modtaget af HR-direktør Christina Selchau Nehammer, der oprindelig er uddannet psykolog og blev hentet til Esbjerg fra en HR-stilling hos TDC i København, og Anja Jensen, der som HR-konsulent blandt andet aktuelt arbejder med at sammenføre de to kulturer efter SE’s opkøb af Stofa.

HR-direktøren startede ud med at tale om konkurrencesituationen, inden hun kom ind på begrebet forandringskultur - herunder hvad ægte kulturforandring indebærer.

- Vi lægger meget vægt på, at levereglerne, som ledelsen har defineret, efterleves i hverdagen. Jeg har eksempelvis været med til at sige farvel til to direktører, som ikke efterlevede SE’s leveregler, berettede Christina Selchau Nehammer.

DSC_1582-lille.jpg

Fokus på målstyring
HR-konsulent Anja Jensen fortalte herefter om, hvordan SE efterlever levereglerne: hvad de ansætter på og hvordan de gør brug af ledelsesakademi, people review, træning i jobbet, kundeløfter og ikke mindst faste tavlemøder, som SE bruger som målstyring. I den forbindelse kom organisationsholdet med ind i ”kommandocentralen”, hvor væggene er dækket med smartboards, der kan køres ind over hinanden. Her har SEs forskellige afdelinger hver deres sektion med nøgletal og måltal, så det er nemt for alle at se, om tallene er sorte eller røde og om de er langt fra målet.

Tiden gik meget hurtigt, men på de halvanden time, besøget varede, nåede holdet at få et interessant - og ikke mindst fagrelevant - indblik i en virksomhed med mange projekter og forretningsområder.

Samarbejdet mellem holdet og SE fortsætter med et tema, der handler om "fremtidens medarbejdere" - noget som begge parter har en interesse i. Også til næste skoleår vil samarbejdet mellem Rybners og SE fortsætte. 

Se flere billeder fra besøget på Facebook.

Fakta om SE

  • To forretningsben: energi og klima + telekommunikation
  • Leverer energi og/eller tv/internet til ca. 700.000 husstande
  • Ca. 1500 medarbejdere, fordelt over hele landet
  • Ca. 300.000 andelshavere - og har planer om at videreudvikle andelsmodellen
  • Omsætning på 5,1 mia. kr.

 

DSC_1596-lille.jpg
- Vi holder rigtig meget øje med Trustpilot, Facebook osv., ligesom vi også går op i at lytte på kundernes respons på teknikkernes indsats, fortalte HR-direktør Christina Selchau Nehammer.

SE-2-lille.jpg

DSC_1604-lille.jpg