Nyheder

Skøjteprinsessen fra Rybners Gymnasium

Emma Frida Andersen var blot 4 år, da hun stod i Esbjerg Skøjteklub og for første gang fik et par skøjter på fødderne. På den glatte is fandt Emma hurtigt balancen og har knap nok taget skøjterne af siden. I dag konkurrerer Emma på højt niveau, træner i ind- udland, alt imens hun forsøger at få elitesport og hverdag til at hænge sammen.

Emma3hjemmeside2.jpg

Ungt talent
Emma var et lærenemt barn og hendes daværende træner spottede med det samme et usædvanligt skøjtetalent hos den unge pige.

- Min træner ringede til min mor og spurgte om jeg kunne få lov til at træne fire gange i ugen. Det var mine forældre med på, og så blev min skøjtning egentlig bare mere og mere seriøs derfra, fortæller Emma.

Det viste sig at Emmas træner havde haft ret. Emma var dygtig på isen, og i en alder af kun 11 år var hun for første gang med til de Nordiske Mesterskaber. Dengang var hun den yngste deltager Danmark nogensinde havde haft med.

- Da jeg var yngre tænkte jeg egentlig ikke så meget over at jeg konkurrerede. Jeg syntes bare det var sjovt at skøjte, og det synes jeg stadigvæk det er. Det motiverer mig at få point for mit arbejde, og at være den bedste til noget, lyder det fra Emma.

Emma er gennem årene adskillige gange blevet Dansk Mester og Jysk Mester. Nu er hendes hovedmål, at komme med til OL i 2018 – et mål der ifølge Emma selv, ikke er urealistisk.

Hårdt arbejde
At være en så dygtig kunstskøjteløber som Emma er ikke noget man kommer sovende til. Det kræver hårdt arbejde, engagement og benhård prioritering. Emma planlægger derfor alt for at få tid til sin træning og undervisning på Rybners Gymnasium:

- En træningsuge for mig består af 12 timers istræning, 3 timers off-ice træning og tre gange løb. Derudover bruger jeg stort set alle mine ferier på udenlandske træningsture, fortæller Emma og fortsætter:

- Min hverdag er derfor ret booket, og det kræver at jeg er god til at sortere fra. Ja, jeg går glip af nogle sociale arrangementer, fester og sådan, men min træning kommer først. Kunstskøjteløb er en krævende sport, og eftersom man topper i en alder af 27 år, så er det NU jeg skal knokle for det, understreger hun.

Emma bliver student i sommeren 2017, men hvad fremtiden skal bringe rent uddannelsesmæssigt, er Emma ikke helt afklaret omkring.

- Jeg tror, at jeg tager et sabbatår og tager til udlandet for at skøjte. Jeg har lige nu ikke de store uddannelsesmæssige planer – jo måske tandlæge. Men lige nu er det min sport jeg prioriterer og det bliver jeg nødt til, hvis mine OL-drømme skal gå i opfyldelse, slutter Emma.

Emma1hjemmeside.jpg

FAKTA

  • Emma Frida Andersen er 18 år og bor i Esbjerg
  • Kunstskøjteløber og studerende på Rybners Almene Gymnasium i 2z
  • Takket være Team Danmark og Esbjerg Ordningen har Emma mulighed for at passe sin sport samtidig med at hun går på Rybners Gymnasium. Emma kan i kraft af sin megen rejse- og træningsaktivitet bl.a. få supplerende undervisning, godskrevet fravær og hun har mulighed for at tage sin studentereksamen på 4 år. Men det har Emma nu ikke i sinde, hun vil blive student sammen med sine klassekammerater i 2017