Nyheder

Regionsdirektør imponeret over hhx-elevers forretningsplaner

Det er fagene afsætning og virksomhedsøkonomi, der danner grundlag for elevernes arbejde med erhvervscases. Efter at eleverne havde fremlagt deres cases ved terminsprøverne, udpegede lærerne den gruppe fra hver af de otte 2.g-klasser, som de mente ville have de bedste muligheder i den videre konkurrence.

Årets konkurrence tager afsæt i den danske virksomhed HTH. HTH er en del af Nobia Danmark A/S, der indgår i den svenske koncern Nobia AB - en af Europas ledende køkkenproducenter med 20 stærke køkkenbrands.

De otte grupper fremlagde på skift foran et dommerpanel bestående af to undervisere og regionsdirektør for HTH Syd, Ole Hybel.

DSC_1026-lille.jpg

Ser sig selv som konsulenter
Grupperne havde arbejdet med en fælles branding strategi for Nobia, det interaktive køkken, My Kitchen, forskellige forslag til diverse platforme, en internationaliseringsstrategi i forhold til aviser, tv og sociale medier, og endelig havde en gruppe arbejdet med at løse personalemæssige udfordringer.

Vindergruppen bestående af Søren Olesen, Janne Lilleøre-Nielsen, Helena Harbo Andersen og Rikke Høgh fra HH2C præsenterede dommerpanelet for en forretningsplan og kom herefter med to konkrete handlingsforslag.

- Vi forestiller os, at vi har fået en konsulentrolle i forhold til virksomheden. Det, vi foreslår, er, at HTH skal begynde at sælge køkkener fra undermærket Unoform i Sydtyskland og at de skal begynde at fremstille udekøkkener, beretter Helena Harbo Andersen.

Alle fire handelsgymnasieelever trives med arbejdsformen:

- Det er fedt at kunne kombinere fagene og relatere dem til noget konkret fra erhvervslivet, konstaterer Søren Olesen.

høj.jpg

Regionsdirektør Ole Hybel overrakte vindergruppen deres præmier: en HTH-goodiebag og et gavekort til et hotelophold for to personer. Forinden sagde han et par ord til alle deltagerne:

- Jeg er imponeret over det høje niveau og de innovative forslag, I har udvist dagen igennem. Det lover godt for fremtidens medarbejdere på blandt andet HTH.

I starten af det nye skoleår skal Søren, Helena, Janne og Rikke dyste i regionsmesterskaberne, hvor kandidaterne til DM i Erhvervscase skal findes.

Fakta om DM i Teknologi og Erhvervscase 2014

  • Afholdes af Danske Erhvervsskoler, Udvalget for de erhvervsgymnasiale uddannelser
  • I år afholdes mesterskabet for tredje gang
  • Elever fra landets tekniske gymnasier og handelsgymnasier dyster om at blive danmarksmestre og landets bedste produktudviklere og markedsstrateger:
  • HTX-eleverne opfinder nye spændende produkter, der gør hverdagen nemmere
  • HHX-eleverne udtænker forretningsplaner for en kendt dansk virksomhed