Nyheder

Sproglig humor på Rybners Gymnasium

Torsdag den 17. september var der sprogdag for 1. g klasserne på Rybners Almene Gymnasium og Rybners Handelsgymnasium. To unge gutter fra Sprogzonen indtog aulaen med storm, og slog med det samme fast, at de nok skulle gøre sprogsnakken o.k. lol.

hjemmeside3.jpg

Sjov refleksion
Sprogzonen har specialiseret sig i at holde foredrag om lingvistik og retorik målrettet gymnasieelever. Således holdt Simon Bierring Lange og Rasmus Jensen – også kendt under navnene sprog-Simon og sprog-Rasmus – et sjovt og reflekterende foredrag om sprogvidenskab. Og eleverne fik noget at tænke over: Hvorfor har vi forskellige dialekter og kan man høre hvor andre kommer fra? Hvad er styrken ved metaforer og hvordan virker framing?

- Sprogdag er en sjov måde at arbejde med retorik på. Det lidt af en øjenåbner for eleverne, siger Hanne Kirstine Andreasen, underviser på stx, og forsætter:

- Og så er det jo imponerende, at Simon og Rasmus kan få 19 gymnasieklasser til at grine over lingvistik!

hjemmeside4.JPG

Det er tredje år i træk, at Sprogzonen kommer forbi Rybners Gymnasium. Udover at det er en sjov og reflekterende måde at arbejde med sprog og retorik på, så er sprogdagen også relevant i forhold til elevernes undervisning i henholdsvis almen sprogforståelse og studieområde 1.