Nyheder

Stigende elevoptagelse på Rybners Gymnasium

Elevtilfredshedsundersøgelse bekræfter, at Rybners er et godt studievalg

Elever har mulighed for at prioritere uddannelsesønsker. Prioriteringslisten – der spænder fra første til tredje prioritet – afslører, at det er Rybners’ uddannelser, der trækker.

- Jeg er stolt over, at vores lærere og øvrige personale er i stand til at skabe et godt miljø og et vedkommende undervisningstilbud, som appellerer til de unge, lyder det fra Niels Chrestensen Hviid, der er rektor på Rybners Almene Gymnasium

En nylig gennemført elevtilfredshedsundersøgelse bekræfter, at Rybners Gymnasium har et godt socialt miljø og engagerede lærere, der knytter relationer til eleverne samtidigt med, at de skaber et unikt fagligt miljø.

Olaf Rye tilføjer, at væksten i elevtallet betyder, at den mindsker effekten af 2% besparelsen, hvilket gør det muligt at fastholde lærere og således det gode pædagogiske miljø.

 

Ansøgere er yderst fagligt stærke

Flere og flere piger har fået øjnene op for HHX-uddannelsen. Afsætning, virksomhedsøkonomi, international økonomi og innovation er derfor ikke længere et område, der udelukkende taler til drenge. Det betyder, at kønsfordelingen for første gang bliver jævn.

-  Det glæder os naturligvis, at der er en fremgang i ansøgningstallet, men det er samtidigt vigtigt at pointere, at vi ikke vil være store bare for at være store. Vi går efter at optage de rigtige elever, hvorfor vi har været selektive i udvælgelsesprocessen, så vi kan bibeholde et højt fagligt niveau. Vi har heldigvis fået yderst fagligt stærke ansøgere, siger Jens Frederik Justsen, rektor for Rybners Handelsgymnasium.  

Uddannelsesparthed er nøgleordet, for med fusionen i 2014 har Rybners fået de fysiske rammer til at kunne rumme væksten, afslutter Olaf Rye.