Nyheder

Store Svejsedag er en god mulighed for at netværke

Rybners Kursuscenter har i dag holdt ”Store Svejsedag,” hvor virksomheder og ansatte havde rig mulighed for at netværke, og holde sig orienteret om, hvad der sker i branchen. Et af de samtale-emner, der dukkede op ved pølsevognen og kagebordet var selvsagt den økonomiske situation, hvor flere fornemmede, at der er lys for enden af tunnelen, men det går kun langsomt fremad. Især oliebranchen står lidt i stampe for øjeblikket.

En af de virksomheder, der var med på Store Svejsedag var Kiwa Inspecta, der blandt andet beskæftiger sig med certificering af kvalitetssystemer.

- Virksomhederne skal certificeres uanset, om de har meget eller lidt at lave, så på den måde er vi ikke direkte berørt af den økonomiske udvikling i samfundet. Men det er klart, at vi klarer os bedst, når det går godt for smedebranchen, forklarer Martin Bo Christensen, der er afdelingsleder i certificering.

En bro der blev for kort

For at forklare hvad et kvalitetssystem er, tager Martin Bo Christensen udgangspunkt i den bro, der skulle gå over Kongeåen, men i første omgang blev en meter for kort.

- I den situation må ”køber og sælger” spørge sig selv – Er kravene til denne opgave helt klarlagt – har vi lavet en forventningsafstemning, og her må man også spørge sig selv er der sket en aflæsningsfejl – noget a la millimeter i stedet for centimeter, forklarer Martin Bo Christensen.

Vil udbrede kendskab

En af de ting han understreger i gennemgangen er, at det er vigtigt at få beskrevet arbejdsopgaven – beskriv, beskriv, beskriv opfordrer han, og understreger at det er vigtigt at få en bekræftelse på opgaven fra kunden. Og det skal ikke bare lige være skrevet ned på en lille blok, man har i lommen – Opstår der problemer om 10 år, så er der ingen der kan huske, hvad aftalen gik lød på, så sørg for at få det skrevet ordentligt ned, understreger han.

Og det er med den pointe in mente, at Kiwa Inspecta er med på Store Svejsedag.

- Vi arbejder hele tiden på, at få udbredt kendskabet til kvalitetssystemerne, og derfor er en dag som Store Svejsedag et godt initiativ, hvor vi kan komme ud at møde virksomhederne, siger Martin Bo Christensen.

IMG_2198.JPG