Nyheder

Fodboldspiller Mark Brink tog en slutspurt på 14 eksamener

Mark, som til dagligt spiller fodbold i EfB, måtte halvvejs gennem sin ungdomsuddannelse erkende, at træningsmængden var for høj til, at han kunne passe studierne tilfredsstillende. Derfor valgte Mark, trods bekymringer fra omgivelserne, at blive selvstuderende. Det betød, at Mark ikke længere kunne følge undervisningen med sin gamle klasse, og at han denne sommer skulle op i intet mindre end 14 eksamener, skriftlige såvel som mundtlige.  

I går afsluttede Mark sin studentereksamen med et fornemt 12-tal i virksomhedsøkonomi.  En afslutning på et særligt hhx-uddannelsesforløb, som kun de færreste vil kunne gennemføre.

- Det er bestemt ikke et forløb, jeg vil anbefale til andre. Det har været hårdt, men det var det rigtige for mig i øjeblikket - jeg er glad for, at eksamen nu er veloverstået, lød det fra Mark Brink kort efter sidste eksamen.

- Marks flotte resultat er endnu et bevis på, at EsbjergOrdningen fungerer rigtig godt. Samarbejdet mellem skole, sportsklub og kommune har været helt ekstraordinært, konstaterer eliteidrætskoordinator Troels Finjord Højberg.

EsbjergOrdningen gør det muligt for eliteelever inden for sport og kultur at få deres studier og betragtelige træningsmængde til at hænge sammen i hverdagen. Ordningen giver blandt andet mulighed for hjælp og vejledning fra en mentor, godskrevet fravær ved klubaktiviteter, supplerende undervisning og en buddyordning.

Rybners Gymnasium har hele 100 elever på en eliteidrætsordning.

 Student Mark