Nyheder

750 elever i gang med den nye erhvervsskolereform

Stemningen i både aulaen i Handelsskolen i Svendsgade og i Teknodromen på Spangsbjerg Møllevej var dog mere præget af stilhed og nervøsitet end pionerånd, da de nye elever sad sammen med deres nye klassekammerater. 

studiestart3.jpg

Blandt andre Thea Korsholm fra Esbjerg, som tog hul på frisøruddannelsen uden at kende en sjæl blandt sine klassekammerater.

- Jeg kan godt lide at arbejde med hår, forklarede hun sit uddannelsesvalg, og så betyder det ikke så meget med en ny erhvervsskolereform.

Den nye reform har dog allerede haft betydning for de elever, som begyndte mandag. De lever op til det nye karakterkrav om karakteren 2 eller mere i dansk og matematik – eller har bestået en supplerende optagelsesprøve.

studiestart1.jpg
Elevernes intro på Rybners Tekniske Skole.

Derudover betyder reformen blandt andet, at EUX – uddannelsen som giver de unge en gymnasial eksamen sammen med deres erhvervsuddannelse – skal udbydes på flere uddannelser. Rybners har dog i flere år på teknisk skole og siden sidste år på handelsskolen udbudt EUX. Mandag begyndte cirka 90 nye elever på EUX på Rybners.

Mange andre tiltag er også på programmet, eksempelvis nye uddannelsesforløb og mindst 45 minutters bevægelse i løbet af skoledagen.

Dorte Lockdahl, som er uddannelseschef på Rybners Handelsskole, glæder sig til at komme i gang.

- Nu har vi arbejdet så lang tid på at forberede til reformen. Nu glæder vi os til at se, hvordan hverdagen kommer til at fungere, siger hun.

studiestart2.jpg
Elevernes intro på Rybners Handelsskole.