Nyheder

HHX-elever fra tyskhold dygtiggjorde sig i Hannover

For Stine, Emil, Niclas og Rashid fra 2c samt Henrik og Jakob fra 2t blev det en oplevelses- og lærerig studietur.

Med på turen var 16 elever fra tre andre skoler, der ligesom 2c og 2t de sidste to år har deltaget i det regionsstøttede projekt ”Tysk en karrierevej”. Projektet, der netop er slut, har haft fokus på at fremme tysk som en del af elevernes fremtidige karrierevej og på at skærpe elevernes opmærksomhed mod det faktum, at tysk i høj grad er efterspurgt i det danske erhvervsliv og derfor kan være en vigtig kompetence at have med videre.

- Der blev knyttet mange nye venskaber, og i det hele taget blev det en tur, rig på sprog og kulturelle oplevelser, fortæller underviser Anne Lønberg Eskesen.

20170629_095624.jpg

Gruppen boede på konference- og seminarcenteret Stephansstift, der fungerede som både overnatnings- og undervisningssted. Mandag startede med, at eleverne skulle lære hinanden at kende på tværs af de forskellige skoler. Derefter gjaldt det et rally, som gav et godt billede af byen Hannover og den tyske kultur.

Om tirsdagen besøgte gruppen byens rådhus, hvor de deltog i en politisk workshop, hvor man lærte om det politiske og kommunale system i Tyskland. Derudover bød besøget på en samtale med byens borgmester, som forklarede mange ting om byens politik. Om aftenen havde gruppen en samtale med en dansker, der har boet i Tyskland i over 40 år, hvilket gav et indblik i de kulturforskelle og –ligheder, der er mellem de to lande.

- Onsdag var en rigtig spændende dag med ekskursion til byen Wolfsburg, hvor hovedattraktionen var besøget på Volkswagen-fabrikkerne og den omkringliggende Autostadt, beretter Anne Lønberg Eskesen og fortsætter:

- Eleverne fik blandt andet en guidet rundvisning i produktionen, hvilket gav dem et indtryk af produktionsgangene på de største tyske virksomheder, som i høj grad gør brug af robotteknologi - en af de faktorer, der driver den tyske økonomi. Der var derudover også mange forskellige udstillinger med de forskellige bilmærker, som Volkswagen ejer: Lamborghini, Audi, Porsche og Bugatti med flere.

20170629_085157.jpg

Fokus på indvandring
Om torsdagen talte gruppen med nogle flygtninge og indvandrere, som er kommet til Tyskland og ligesom gruppen er i gang med at lære det tyske sprog. Sammen med dem tog gruppen på Landesmuseum i Hannover for at opleve udstillingen ”Immer bunter”, der har fokus på Tyskland som indvandringsland.

- Det er et emne, som har været gennemgået i undervisningen, så der var mange genkendelige temaer og problematikker. På grund af de sidste års flygtningekrise er det et højaktuelt tema i det tyske samfund, beretter Anne Lønberg Eskesen.

Alt i alt bød turen på mange forskelligartede sociale, kulturelle og sproglige oplevelser. I løbet af ugen var der blandt andet frivillige løbe- og træningsture for de morgenfriske. Turene foregik i den nærliggende skov, der er Nordeuropas største byskov og dobbelt så stor som Central Park, hvilket understreger, at Hannover er en meget grøn by.

Af kulturelle møder kan nævnes det lokale ølmærke Härke og klassisk tysk ”Currywurst”, og så fik eleverne ikke mindst prøvet det tyske sprog af i praksis og har derfor fået en større sproglig viden med sig hjem i bagagen. 

Carrywurst.jpg

20170627_140442.jpg