Nyheder

Studieturene giver et fagligt og socialt boost

Selv om det var et valg i den dyrere ende, endte 3.H med at stemme for, at turen skulle gå til The Big Apple: New York.

- Vores egenbetaling lød på 8000 kr., og det betød, at fem elever måtte melde fra, mens andre knoklede for at kunne spare penge sammen, beretter Maria Worm Nielsen fra 3.H.

For hende og klassekammeraterne, der kom afsted, blev det en uge, hvor de store oplevelser stod i kø:

- Vi havde en super tur både socialt og fagligt. Vi så alle de relevante attraktioner: Ground Zero med det tilhørende museum, Ellis Island, frihedsgudinden og Museum of American Indian, hvor vi fik fortalt historier og baggrundsviden af en indianer. Derudover besøgte vi et suppekøkken for folk, der ikke har råd til selv at købe mad, og vi besøgte Federal Reserve, hvor vi fik lov at se deres beholdning af guldbarer i den velbevogtede kælder.

Fordi gruppen hjemmefra havde været igennem en grundig optakt, vurderer Maria, at de fik meget mere ud af det, de oplevede.

- Og nu har vores engelsklærer snakket om, at vi skal behandle emnet ”9/11”, tilføjer hun.

NY-3-lille.jpg

Besøgte Skecher
Handelsgymnasieeleverne var også på virksomhedsbesøg på Times Square hos et af verdens største og ledende skomærker, Skecher. Den nordiske distributør holder til i Bramming, og en af eleverne med forbindelser hertil havde arrangeret besøget på Times Square, der naturligvis endte i sko-shop-amok.

Når det var tid til hvile, foregik det i køjesenge på et dyrt, men usselt, hostel, der til gengæld lå midt på Manhattan.

- Vi er helt sikkert blevet tømret bedre sammen på turen og har lært hinanden mere at kende, konstaterer Maria, der også synes, det var helt fint, at turen foregik helt uden alkohol, fordi man skal være 21 år i USA for at få udskænkning.

NY-lille.jpg

NY-7-lille.jpg
Fremlagde foran Galilei-museet
STX’erne fra 3.Z rejste sydpå til italienske Firenze.

- Byen, der betragtes som arnestedet for den italienske renæssance, passede godt til vores forskellige naturvidenskabelige studieretninger, beretter Kasper Frank, der går på studieretningen matematik/bioteknologi.

- Vores lærere er meget engagerede og kunne supplere med viden de steder, vi besøgte. I løbet af ugen fik de også sået nogle frø om ideer til vores SRP (studieretningsprojektet), som vi skal skrive i december måned, fortæller Kasper, der i sin opgave har valgt at fokusere på fagene matematik og historie.

Firenze-3-lille.jpg

Inden turen havde eleverne lavet gruppeopgaver med forskellige emner.

- Vores gruppe fremlagde foran Galilei-museet, og vi besøgte eksempelvis også en middelalderby, hvor en gruppe sammenlignede middelalderen med renæssance-perioden.

Hver dag fra kl. 9-16 var der noget på programmet med en indlagt frokostpause, hvor der var tid til at opleve lidt på egen hånd, og om aftenen var det socialt samvær i højsædet.

- Det var en rigtig god tur, og det lille overskud, vi hver stod tilbage med, er vi blevet enige om at smide i klassekassen til brug ved den kommende studenterrunde, fortæller Kasper.

Firenze-2-lille.jpg

Studieturene for Rybners Handelsgymnasiums 3. årgang gik i år til disse destinationer:

HH3c: London

HH3d: Barcelona

HH3e: Rom

HH3f: Barcelona

HH3g: Rom

HH3h: New York

HH3l. Beijing

HH3j: Madrid

Studieturene på Rybners Almene Gymnasiums 3. årgang gik i år til disse destinationer:

3a: Granada

3b: London

3k: Liverpool

3l: Rom

3m: London

3u: London

3x: London

3y: Firenze

3z: Firenze

Firenze-1-lille.jpg