Nyheder

Kontrol er godt – Egenkontrol er bedre

- Hvor meget skal jeg gøre for, at jeg kan sige, at jeg har gjort mit arbejde godt nok?

Det er det spørgsmål, underviser Carsten Jensen forsøger at give kursisterne svar på, og der er ikke noget simpelt svar på spørgsmålet, for der er forskellige standarder alt efter, hvilken svejsning der er tale om.

- Carsten siger, at man skal gå efter det bedste hver gang, og det tager heller ikke meget længere tid, fortæller Dan Nicolaisen, der er svejser på Victor DST i Esbjerg.

Med 20 års erfaring er han en af de mest erfarne på kurset, men han lærer alligevel noget nyt. Han er blevet mere bevidst om, hvornår han kan sende sit arbejde videre i produktionen.

- Det kan godt være lidt tørt at komme på skolebænken igen, men Carsten er god til at forklare, siger Dan.

Svejsekontrol2

Dan Nicolaisen er med sine 20 års erfaring en af de mest erfarne på kurset.

I den anden ende af ”erfaringsskalaen” blandt kursisterne er Martin Lyst, der arbejder på Welcon. Han er ufaglært og har ikke erfaring med at arbejde med en svejsepistol.

- Jeg har fået et godt indblik i både teori og praksis. Det hænger godt sammen, synes jeg.

 Svejsekontrol1

Martin Lyst tv. er ufaglært og har ikke den store erfaring med en svejsepistol.

Der deltager både svejsere og smede på kurset, og der er stor forskel i erfaringen, hvilket også stiller nogle krav til undervisningen.

- Der er nogle ting, som jeg skal gennemgå, men kurset udvikler sig hele tiden, så der er ændringer fra sidste gang. Konceptet rammer bredt, så vi berører mange områder, men der er selvfølgeligt ikke tid til at gå i detaljer på kun tre dage, understreger Carsten Jensen.

Rybners Kursuscenter er det eneste sted i landet, hvor kurset udbydes lige i øjeblikket.