Nyheder

Svejsere lærte at kontrollere deres eget arbejde

- Nu begynder i allerede at lege inspektører, lyder det med et smørret grin fra underviser Carsten Jensen, da en af kursisterne mener, at en svejsning skal bedømmes til standarden B i stedet for C.

I denne uge har Rybners Kursuscenter som de første i Danmark udbudt et tre-dages kursus i ”Egenkontrol af svejsearbejde og svejseprocedurer,” hvor der blandt andet har været fokus på læsning af WPS’er. De første 15 kursister har lige afsluttet kurset.

Allan Frederiksen og Jan Frost fra PipeCon-ARM Steel solutions, Varde, er godt tilfredse med kursets indhold, selvom det meste af undervisningen foregår i teorilokalet.

- Noget af det kender vi jo godt i forvejen, og noget af det kan godt være tørt og kompliceret, men Carsten er god til at gøre det forståeligt, siger Jan Frost.

svejser3

Allan Frederiksen, t.v og Jan Frost fra PipeCon-Arm Steel solutions, Varde, var på skolebænken for at lære om vigtigheden af at kontrollere sit eget arbejde.

Spar tid og penge

De sidste to dage på kurset bliver brugt på egenkontrol, og her er der noget at lære for hele holdet, synes Allan Frederiksen og Jan Frost. For i en travl hverdag kan man nogle gange godt komme til at sjuske lidt eller springe over, hvor gærdet er lavest.

- Hvis vi selv når at finde flere fejl, inden inspektøren finder dem, så sparer vi både tid og penge for firmaet - en kontrolmand er hurtigt tjent ind, siger Allan Frederiksen. Og den pointe er alle deltagerne indforstået med, for da svejseprøverne bliver gennemgået er der livlig diskussion om, hvordan de skal bedømmes.

- Et af målene med kurset er netop at give svejserne en forståelse for, hvor vigtigt det er at kontrollere sit eget arbejde, og det tror jeg, kursisterne har fået, vurderer Carsten Jensen, der har undervist holdet.

Svejser2

Underviser Carsten Jensen undersøger en svejseprøve - kusisterne snakkede livligt om, hvilken standard prøverne havde.