Nyheder

Projektsamarbejde mellem fem jobcentre og Rybners Kursuscenter blev en stor succes

I går var der fejring på Rybners Kursuscenters Svejsecenter. De 16 syriske flygtninge, som i de sidste seks uger har knoklet for at opkvalificere sig og få papir på deres færdigheder modtog deres kursusbevis. Afslutningen blev fejret med pølser på grillen og syrisk kage.

IMG_1206.jpg

Flygtninge ender i faste jobs og bliver selvforsørgende

Virksomheden Valmont i Rødekro, som arbejder med stålkonstruktioner, deltog i det første projekt, hvor syriske håndværkere blev opkvalificeret i efteråret 2015. Virksomheden fik i alt 5 praktikanter, som i dag alle er fastansatte:
-De fem medarbejdere vi nu har ansat er fagligt på fuld højde med vores øvrige medarbejdere. Vi videreuddanner selv de medarbejdere, vi ansætter, så uddannelsen fortsætter hos os. Hos Valmont har vi en lang tradition for at ansætte medarbejdere med forskellige nationaliteter, og der har ingen problemer været med at falde til. De har gjort en god figur og er blevet taget godt imod,
fortæller Poul Juul, produktionschef hos Valmont. 


For underviserne på Rybners Kursuscenter har de 6 uger været udviklende:


- Jeg er vild med konceptet om at få dem ud på arbejdsmarkedet og integreret på den måde. Det er jo en bonus at de alle bliver selvforsørgende, og virksomhederne får virkelig gode medarbejdere, fortæller Søren Christensen, underviser på Rybners Svejsecenter, og hans kollega, Glen Jützler, fortsætter:


-Jeg er ny underviser her i Svejsecenteret, men det har været virkelig sjovt at starte ud med sådan en spændende undervisningsopgave som den her. Vi har tydeligt kunne se, at alle er vokset med opgaven hver dag. Ved siden af den faglige undervisning har de fået fagspecifik danskundervisning, og når de kommer ud i virksomhederne, er de jo til danskundervisning hver dag.

Også de 16 syriske håndværkere har været rigtig glade for undervisningen – og ikke mindst deres beviser. De vil gerne vende tilbage for at tage deres svejsepas:


-Det skal være her. Det er et rigtig godt sted og jeg vil gerne komme igen, fortæller en af kursisterne.


Stor succes baner vej for endnu et hold

Projektet er et samarbejde med jobcentre i fem kommuner: Haderslev, Varde, Vejen, Esbjerg og Billund/Grindsted.

15 ud af 16 kursister har allerede fået praktikplads, og alle har fået deres certifikat. Fordi de to første hold har kørt med stå stor succes, planlægger Rybners Kursuscenter og jobcentrene at et tredje hold skal startes op. Allerede nu kan virksomhederne melde sig, hvis de mangler arbejdskraft og er interesserede i at få en dygtig syrisk svejser på prøve i tre måneder for at se, om samarbejdet kan fungere.


- De er dygtige håndværkere med mange års erfaring inden for jern-, metal- og smedebranchen, og vi er glade for, at så mange virksomheder er gået ind i projektet og har benyttet muligheden for at få en god medarbejder. Derfor overvejer vi i øjeblikket, om vi skal gentage succesen med et nyt hold, siger Thomas Christiansen, virksomhedskonsulent på Rybners Kursuscenter.

Kontakt: Virksomhedskonsulent Thomas Christiansen, tlf. 6114 5499, e-mail: tc@rybners.dk eller svejseteknisk underviser Carsten Jensen, tlf. 2485 7444, e-mail: cj@rybners.dk

Billedtekst: Friske beviser og en fremtid i en dansk virksomhed blev fejret med pølser på grillen i Rybners Kursuscenter.