Nyheder

Teknisk Skole Esbjerg sender fire elever til Skills

Når Danmarksmesterskaberne i håndværk, DM i Skills, løber af stablen i Ålborg den 23. - 25. januar, er Teknisk Skole Esbjerg repræsenteret med hele fire elever. Det er næsten halvdelen af de fag, som skolen kunne deltage i. Ni fag, som Teknisk Skole Esbjerg uddanner til, er repræsenteret ved konkurrencerne til DM i Skills.

Det drejer sig om tømrerelev Morten Maskov, i lære ved Tømremestre H. Bruun & Søn i Ribe, mekaniker Michael Grøn, som blev færdig som mekaniker før jul, smedeelev Lasse Ellegaard, som er i lære ved Moldow A/S i Holsted og elektrikerelev Daniel Dinesen, i lære hos Teknikgruppen C. Erichsen & Søn i Varde.

Stolthed 
På Teknisk Skole Esbjerg er både lærere og andet personale meget stolte af eleverne, fortæller afdelingschef Poul-Arne Hvid Callesen.

- Det er nogle dygtige elever, og vi er stolte af det her på skolen, når vores elever klarer sig godt. Vi går meget op i, at fagligheden på vores uddannelser ligger på et højt niveau, siger han.

Eleverne har nu travlt i værkstederne ved siden af deres arbejde eller skolegang med at træne til konkurrencen til Skills. 

Tømrerelev Morten Maskov fra Ribe fik konkurrenceopgaven udleveret i sidste uge og øver sig nu i værkstedet. Opgaven går ud på at fremstille et tag inspireret af arkitekturen på Utzon Center i Aalborg.

- Vi er presset på tid. Vi har 21 timer til at løse opgaven, fortæller Morten Maskov, som vil nå at lave modellen af taget to gange inden det går løs i Aalborg.

Morten Maskov web.jpg
Morten Maskov. 

Anderledes er det for smedeelev Lasse Ellegaard fra Holsted. Den 6. januar afleverede han sin tegning af den konstruktion, som han vil fremstille til DM i Skills. Ud fra overskriften Smuk & ren by skulle han selv tegne et design.

Lasse Ellegaard web.jpg
Lasse Ellegaard.

Alle eleverne oplever, at deres mestre støtter dem i at deltage og giver dem fri til at øve sig.

- Min mester går meget op i det og de andre i virksomheden interesserer sig også for det. Min mester har lejet en bus, så alle der er interesserede kan komme op og se det. Det er meget fint med noget opbakning fra firmaet, fortæller elektrikerelev Daniel Dinesen.

Daniel Dinesen web.jpg
Daniel Dinesen.

Eleverne glæder sig til at deltage:

- Det er da fedt, lige som at få et skulderklap, at det er godt nok, det man laver, siger Morten Maskov.

Og målet er klart:

- Man ville være dum, hvis man tog derop uden ambitionen om at vinde, fastslår Daniel Dinesen.

Kontakt:
Poul Arne Callesen, direkte: 79 13 44 36, mobil: 23 25 47 35, e-mail: pahc@eucvest.dk

Micael Groen web.jpg
Michael Grøn.