Nyheder

Htx-elever missede DM-finalen i Teknologi

- Vi fik rigtig god feedback af dommerne, og det var små ting, der afgjorde, at vi desværre ikke gik videre til DM-finalen, fortæller Louise Pedersen. Sammen med Sara Schack og Frederik Bjørnskov Ellegaard har hun arbejdet længe med deres idé: udvikling af indikatorer, som fortæller hvornår maden ikke længere egner sig til at blive spist.

Undersøgelser viser, at der hver dag året rundt bliver kasseret abnorme mængder fødevarer, fordi de har overskredet ”mindst holdbar til-datoen”. Desværre er det langt fra alle de kasserede fødevarer, som er uspiselige eller udrikkelige, hvilket medfører et enormt madspild.

Det er denne madspildsproblematik, som ansporede de tre htx’ere til at se nærmere på, hvad man kan gøre for at reducere madspildet.

I arbejdet med at udvikle en forbrugervenlig indikator-metode har de inddraget viden fra en række af de fag, de har haft på deres andet gymnasieår, nemlig mikrobiologi, kemi, innovation, design og teknologi.

Gennemarbejdet rapport
- Efter årsprøverne i teknologi, hvor eleverne forsvarede deres projekter, blev Sara, Louise og Frederiks projekt udvalgt, fordi det havde den mest gennemarbejdede rapport og havde sat sig rigtig godt ind i emnerne.

Sara, Louise og Frederik har nu teknologi på A-niveau. Egentlig havde de tænkt sig at fortsætte med at udvikle på projektet hele dette skoleår og inddrage Arla i udviklingsprocessen, men nu har de besluttet sig for at lade ideen ligge.

- Men mon ikke vi finder på nogle nye, bemærker Sara med et smil.

Se TV Syds indslag om gruppen: http://www.tvsyd.dk/artikel/253248:Se-video--Fremtidens-opfindelser-i-konkurrence?rss

Teknologi-gruppe-2

Teknologigruppe-3

Teknologi-gruppe
Sara Schack, Louise Pedersen og Frederik Bjørnskov Ellegaard fra 3.C har netop repræsenteret Rybners Tekniske Gymnasium ved DM i Teknologi. Små marginaler gjorde, at de ikke gik videre til DM-finalen.