Nyheder

Joachim og Nicolaj skal kokkerere og servere til DM i Skills

Når DM i Skills går løs torsdag den 8. januar er Rybners Tekniske Skole repræsenteret med i alt fire fag, maler, tømrer, gastronom (kok) og tjener.

Tjenerelev Joachim V. Billingsted, til venstre på billedet nedenfor, og Nikolaj P. Rasmussen, som lige har afsluttet sin uddannelse som kok, har trænet i månedsvis for at blive skarpe til konkurrencen, hvor de skal konkurrere mod Danmarks bedste elever inden for hvert deres fag. Nikolaj P. Rasmussen deltager for første gang i en konkurrence, mens Joachim V. Billingsted har deltaget i en lang række konkurrencer i Danmark og udlandet i løbet af sin uddannelse.

web2.jpg

Vise hvad han kan
- Det er megaspændende med sådan nogle konkurrencer. Den seriøsitet, der er omkring det. Man lærer rigtig mange dygtige mennesker at kende, siger han og fortsætter:

- Der er ikke noget federe end, når man har øvet på noget, at komme ud og vise, hvad man kan. Om jeg vinder eller ej, er hvad det er. Det handler i bund og grund om at man lærer meget af det, forklarer Joachim V. Billingsted, som er i lære ved Kolvig Restuarant og Café.

Til DM i Skills skal han blandt andet vise, hvor dygtig han er til filetering, miksning af salat, dække bord, flambere crepe suzette, vælge vine og forklare sit vinvalg og meget andet.

Til sommer afslutter han sin uddannelse og håber derefter på enten at kunne få arbejde på en af de fine restauranter som D’Angleterre eller Kong Hans eller at arbejde som tjener på et krydstogtsskib.

Sidste chance
Nikolaj P. Rasmussen greb sin sidste chance for at stille op til en konkurrence i løbet af uddannelsen, da han stillede op til konkurrencen om at deltage i DM i Skills og gjorde det så godt, at han blev udtaget. I løbet af uddannelsen har han ikke haft tid. I modsætning til andre konkurrencer i kokkeverden, stiller man op alene til DM i Skills, så han har selv kunnet planlægge træningen. Den har han passet intensivt i løbet af de sidste par måneder. To – tre dage om ugen har han trænet i Rybners Tekniske Skoles køkken. Han er udlært ved Strandcaféen ved Henne Strand og tre restauranter i København i vintersæsonerne.

Overdådig menu
Han har sammen med underviser Flemming Dam Overgaard planlagt en overdådig menu ud fra de emner, som er stillet op til konkurrencen. Han vil blandt andet byde på rillette af braiseret svineskank, rosastegt kalvefilet en papillot, glaceret svineglace, kejserinderis i chokoladekugle og kandiserede frugter.

I første omgang vil han arbejde endnu en sæson ved Strandcaféen og har ingen konkrete planer derefter. Men han vil blive i faget.

- Jeg synes, det er spændende at være i køkkenet, der er fart over feltet, og jeg kan lide at lave mad, forklarer Nicolaj P. Rasmussen.