Nyheder

Tjener- og kokkeelever fra Rybners deltager i Young Chef

Hvem kan sammensætte den mest velsmagende og kreative menu ud fra en fælles, fastbestemt råvareliste? Hvem kan præsentere sine retter med største professionalisme? Hvem holder hovedet koldt, saucen varm og champagnesablen præcis under pres? 

10 kokkeelever og 5 tjenerelever fra skoler i hele landet dyster i røg og damp foran et dommerpanel bestående af nogle af Danmarks dygtigste fagfolk. Ud over æren og titlen som årets Young Chefs løber vinderholdet med en valgfri rejse til Skandinavien til en værdi af 35.000 kroner og besøg på Michelinrestaurant for hele holdet samt faglæreren.

Konkurrencen: Klassiske dyder, godt håndværk og bæredygtigt køkken
I finalen til Young Chef skal deltagerne komponere fire retter: En forret, en vegetarret, en hovedret og en
dessert. Nogle råvarer er forudbestemt, som f.eks. pighvar og oksehjerte eller til desserten; græskar. Andre
kan frit vælges fra en råvarebuffet, hvis udvalg dog først afsløres på selve konkurrencedagen. Foruden smag
og anretning bliver kokkeeleverne vurderet på deres evner til at tænke råvareudnyttelse med i processen,
hvorfor kok og madspildsforebygger, Irina Bothmann fra Spisehuset Rub & Stub, går med i køkkenerne før
servering for dommerpanelet for at tjekke, hvordan maden bruges eller gemmes.

_DSC0160-lille.jpg
Trille Lassen, deltager fra Rybners Tekniske Skole, er efterhånden ved at være vant til kokkekonkurrencer. Her bliver hun interviewet ved Copenhagen Food Fair, hvor hun sammen med en kollega vandt sølv.

Tjenereleverne skal bl.a. brillere med champagne-sabling til velkomstdrink samt flambering til
desserten. Dertil naturligvis borddækning, valg af vin og servering for både dommerpanel og et 11-personers
gæstebord. Ude blandt gæstebordene er Heine René Egelund fra The Standard med som tjenerdommer for
at sikre, at niveauet også holder, når dommerpanelet er blevet betjent.

Det samlede dommerpanel (med forbehold for ændringer) består af Mikkel Maarbjerg (Kirk og Maarbjerg),
Anita Klemensen (Cottagerne), Irina Bothmann (Spisehuset Rub & Stub), Lars Møller Jensen (Løgismose),
Heine René Egelund (tjenerdommer, The Standard)

Landets fremmeste kokkespirer – årets konkurrencedeltagere
Hvert hold til Young Chef består af to kokkeelever og en tjenerelev, som alle tidligere har udmærket sig ideres uddannelsesforløb ved særlig flid og kreativitet. Kun kokke- og tjenerelever, der stadig er under uddannelse ved finalen, kan deltage, men alle er nøje udvalgt og indstillet af faglærere på deres skoler.

Titlen som året Young Chef Team 2015 går til ét af flg. hold:

  • Rybners Tekniske Skole: Trille Lassen, Jesper Bæk Løbner og Mie Andersen.
  • Hotel- og Restaurantskolen i København: Søren Budtz, Jakob Elmholdt Pedersen og Catrine Brochorst.
  • Silkeborg Tekniske Skole: Sebastian Kofi Bannerman Bæk, Anas Amin og Emma Kathrine Hansen.
  • Kold College i Odense: Alexander Johansen, Nicolaj Wilhardt og Jens Pedersen.
  • Food College Aalborg: Martin Andersen, Mads Søholm Jørgensen og Michael Rønne Sørensen.

_DSC0197-lille.jpg

Kort om Young Chef
Young Chef arrangeres af foreningen Team Gastronomi Danmark, i tæt samarbejde med 3F - Privat Service
og Restauration, Horesta og Food Organisation of Denmark.

Præmier
1.-præmie:
Rejse til Skandinavien (valgfrit land) til en værdi af 35.000 kroner og besøg på Michelinrestaurant for hele
holdet samt faglæreren. Sponseret af 3F. Privat Service Hotel & Restauration og Horesta
2.-præmie:
Besøg på gourmetrestaurant i Danmark til en værdi af 10.000 kroner efter eget valg for hele holdet samt
faglæreren.
– sponseret af 3F. Privat Service Hotel & Restauration og Horesta
3.-præmie:
Præmiekurv fra sponsorerne.

Sponsorer
3f, Food Organisation Denmark, Hotel- og Restaurantskolen, De Forenede Dampvaskerier, Løgismose,
Horesta, Jacobsen, Arla Unika, Tvedemosegård, Inco

Om Team Gastronomi Danmark
Foreningen Team Gastronomi Danmark er etableret med det formål at sikre Danmark en plads i den
internationale gastronomis absolutte top. Danmark er et lille land med et stort potentiale blandt elever og
professionelle inden for gastronomiens verden. Team Gastronomi Danmark har til formål at støtte dansk
forberedelse og deltagelse i internationale konkurrencer for elever og professionelle gastronomer, med
henblik på at synliggøre og markedsføre Danmark, dansk gastronomi og danske kvalitetsfødevarer såvel
nationalt som internationalt til gavn for erhvervslivet.