Nyheder

Tjenerelever lærte med alle sanser i vinens land

Normalt kan tjenereleverne smage på vinene, læse om og se billeder fra vindistrikterne, når pensum lyder på vindistrikterne i Frankrig. Men fire elever fra Rybners Tekniske Skole tog i stedet til Frankrig for selv at se, røre og selvfølgelig smage på vinene i området Languedoc-Rousillon.

frankrig2web.jpg
Elever og lærere omgivet af vin. 

To undervisere fra tjeneruddannelsen, Alex Strunck og Malene Jacobsen, planlagde turen, så eleverne i løbet af fire dag kom ud og besøge to – tre vingårde om dagen. På den måde nåede eleverne rundt i alle de vigtigste områder i distriktet: Blandt andet Banyuls, Limoux, Rivesaltes og Maury.

Eleverne så vinmarkerne, hjalp med høsten, så de høstede druer, vinlagrene og smagte vinen ude på gårdene. Og det har gjort en forskel for eleverne, at de selv har set og bevæget sig i området og haft druerne mellem fingrene, vurderer underviser Alex Strunck.

frankrig4web.jpg
Underviser Alex Strunck i vinmarken.

- Det er et område, der er svært at forstå, fordi danske restauranter ikke serverer meget vin derfra. Det er et stort område og i og med, at man kommer rundt og ser alle områderne selv, er det nemmere at forstå. Man får altid et andet forhold til tingene, når man besøger det, fortæller han.

Det er tjenerelev Henrik Poulsen enig i:

- Vi har set alle de processer, vinen går igennem, og når man først har set det, bliver det gemt på en anden måde i hovedet. Bare det at man kunne se, hvor meget jordbunden ændrede sig i et forholdsvist lille område. Det giver mig meget mere kompetence i forhold til vin, hvordan det fremstilles, klimaet og så videre, siger Henrik Poulsen.

Tjenereleverne skal som en del af uddannelsen og arbejdet huske informationer om klimaet, jordbunden og andre forhold, der har indflydelse på vinene.

frankrig3web.jpg
Tjenerelev Henrik Poulsen er klar til at plukke druer. 

Ikke kun fagligt fik tjenereleverne meget ud af turen, men også socialt var turen en god oplevelse. 

- Jeg synes, det var helt fantastisk. Jeg har aldrig været i Sydfrankrig før, men jeg har lyst til at tage derned igen. Det var nogle virkelig passionerede og imødekommende mennesker vi mødte, siger Henrik Poulsen. 

frankrig6web.jpg
Vinsmagning. 

frankrig1web.jpg
I en vinkælder.