Nyheder

To Rybners-elever klar til DM i Skills 2016

Skills-Daniel
Daniel Bertelsen lavede et dozerblad til regionsmesterskaberne. 

Først vandt de skolemesterskaberne og siden regionsmesterskaberne. Til februar gælder det DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for håndværkere, som i februar 2016 finder sted i Fredericia.

Malerelev Rebekka Vedstesen og smedeelev Daniel Bertelsen, har allerede i høj grad været i ilden for at vise, hvad de kan med henholdsvis en malerpensel og et svejseapparat.

Vildt overrasket
Ifølge dommerne til begge konkurrencer håndterer de to elever redskaberne temmelig fermt. De har vundet over en masse dygtige elever både fra deres skolen og fra hele Syddanmark. Noget Rebekka Vedstesen ikke lige havde regnet med.

- Jeg blev vild overrasket. Men jeg glæder mig, jeg synes det er vildt fedt, fortæller Rebekka Vedstesen, som er elev hos malermester Kurt Skovdal i Tistrup.

Hun kan godt lide konkurrenceformen.

- Det var udfordrende og megaspændende. Den første dag havde man ikke så meget tid i forhold til de opgaver man havde, så der var vi lidt pressede. Også selve opgaven var udfordrende, fortæller hun.

Sjovt og spændende
Også Daniel Bertelsen, som er elev hos Harsø Maskiner, kunne lide at være med i konkurrencen.

- Det er rimeligt sjovt og spændende, det er lidt af en oplevelse. Det er sjovt at prøve. Man lærer noget ved det. Man er lidt under pres. Det skal være pænt det hele, siger Daniel Bertelsen, som ser frem til at deltage i Skills 2016.

Begge elevers lærepladser er stolte og bakker op om eleverne, blandt andet ved at give dem fri til at træne til konkurrencen.