Nyheder

To fysiktalenter i hjernevridende konkurrence

I dag afholdes landsfinalen i Den Danske Fysikolympiade i København. 35 af landets skarpeste fysikhoveder skal over to dage løse en teoretisk og eksperimental fysikopgave - kun 12 elever kan gå videre til fem træningsweekender, og i april 2016 udtages de fem bedste, som skal repræsentere Danmark ved den Internationale Fysikolympiade i Schweiz. Men først gælder det landsfinalen.

Glade og overraskede elever
Kære Mohsen,
Til lykke med at du har kvalificeret dig til Den Danske Fysikolympiades Landsfinale 2015-2016”.

- Det var helt vildt at læse, at jeg var gået videre til landsfinalen. Det var helt surrealistisk, fortæller Mohsen Mahmoud Mohsen Redda fra 3x på Rybners Almene Gymnasium.

OLfysikMohsenHjemmeside.jpg
Mohsen Mahmoud Mohsen Redda fra 3x på Rybners Almene Gymnasium.

For at kvalificere sig til landsfinalen skulle de deltagende gymnasieelever landet over gennemføre en teoretisk prøve, og kun 35 elever slap igennem. Frederik Lerbjerg Aagaard fra 3a på Rybners Tekniske Gymnasium fik samme brev fra Den Danske Fysikolympiade.

Frederik var også med sidste år, hvor han endda var blandt de 12 elever som gik videre fra landsfinalen. Desværre blev han ikke en af de sidste fem, men det agter han at lave om på i år:

- Sidste år kom det som en kæmpe overraskelse, at jeg overhovedet var gået videre til landsfinalen. I år har jeg været mere lettet over, at jeg igen har chancen for at blive en af de fem på landsholdet – og det håber jeg at jeg bliver, siger Frederik.

Frederikhjemmeside.jpg
Frederik Lerbjerg Aagaard fra 3a på Rybners Tekniske Gymnasium. 

Lyst og interesse driver eleverne
- Jeg kan godt lide at blive udfordret. Og det er egentlig grunden til at jeg deltager i fysikolympiaden, fortæller Mohsen, som nogle gange føler at han mangler udfordringer i den almindelige fysikundervisning.

- Min fysiklærer, Ole Gadsbølle, har været rigtig god til at give mig ekstra opgaver og skubbe til min nysgerrighed og interesse for fysik, som kun er steget efter jeg er startet på Rybners Gymnasium, lyder det fra Mohsen.

Og at det er interesse for fysik, der skal drive værket i en fysikkonkurrence er Frederik enig i:

- Jeg synes det er sjovt at løse denne type opgaver, og på nettet har jeg allerede fundet og løst tidligere finaleopgaver, siger Frederik, som er dybt fokuseret på, at gå hele vejen i årets fysikolympiade.

Ikke kun fysik
Landsfinalen strækker sig til i morgen, men der bliver også plads til andet end svære fysikprøver. På programmet er der blandt andet vandreture, rundvisninger, forelæsning ved Charlie Marcus samt socialt samvær – noget Rybners-eleverne også glæder sig til:

- Jeg glæder mig da rigtig meget til at møde andre, der også interesserer sig for fysik. Det kan være vi får gang i nogle gode diskussioner om fysik. Jeg tager det i hvert fald som en oplevelse at deltage i landsfinalen, slutter Mohsen.