Nyheder

Nu kan konkurrenterne bare komme an

IMG_0930.JPG

Hvis DM-titlen i malerkonkurrencen ved DM i skills i Ålborg ikke går til Rybners Tekniske skole, så er det ikke fordi, at de tre deltagere ikke er godt nok forberedt. I hele januar måned har 17-årige Nadja Lykke Andersen, 21-årige Rebekka Guldbrand og 18-årige Zenia Hansen trænet til konkurrencen, der begynder allerede i morgen i Ålborg.

- De tre piger er så fokuseret på opgaven, og de har trænet koncentreret hele tiden, fortæller deres underviser, Hanne Asmussen.

Der er syv deltagere med i finalen, og alle deltagerne kender opgaven på forhånd - De har i alt 21 timer i løbet af fire dage til at løse opgaven bedst muligt.

- De skal blandt andet male med maling med høj glans og tapetsere, og så er der en præcisions-opgave, fortæller Hanne Asmussen.

Hun mener, at alle tre piger har en vinderchance, men Rebekka Guldbrand har noget mere erfaring end de to andre.

- Man kan godt mærke, at hun har været med før og har vundet både danmarksmesterskabet og nordisk mesterskab tidligere. Hun ved, hvad hun skal gøre, og hvor meget tid hun kan bruge på det - Men hun er også lige et par år ældre end de to andre, siger Hanne Asmussen.

Den helt store præmie ved DM i skills er, at vinderen kvalificerer sig til VM, der finder sted i Abu Dhabi i september 

16216256_10210987684555335_1209089311_n.jpg
Selvom der er blevet trænet seriøst, og de tre piger er konkurrenter, så har der
også været tid til lidt "sjov og ballade." Zenia Hansen blev "tapetseret ind" af Rebekka t.v og Nadja t.h