Nyheder

Udrykning for første gang

Claus Andersen fra Dansk Autohjælp, Toreby på Lolland sidder klar til at lade sig dirigere rundt i Nymindegablejren af Claus Ohmand Jensen. Det er eksamenstid for kursisterne på Rescue Center Denmarks kursus i udrykningskørsel

- Højre, højre, venstre – gennem rundkørslen første vej ud, venstre og venstre, og så parkerer du ved ulykkesstedet, dirigerer Claus Jensen. Efter 10 minutters kørsel på kryds og tværs gennem lejren forbi forskellige papfigurer, der skal forestille personer, får Claus besked på at standse.

- Nå, hvad siger du så, spørger Claus Jensen

- Jeg kom nok lidt hurtigt forbi papfiguren med den lille dreng – Jeg havde ikke 100 procent øjenkontakt med den, og så holdt jeg nok lidt for tæt på ulykkesstedet, men ellers er jeg tilfreds siger Claus Andersen.

Og det kan han også godt være, for efter at have holdt ham på pinebænken et lille øjeblik, får han at vide, at han har bestået.

- Det er jeg glad for. Claus er meget frisk, så vi er blevet udfordret på kurset, siger Claus Andersen.

Jomfru-tur

Faktisk var denne eksamen første gang, at Claus Andersen selv har siddet med hele ansvaret for udrykningskørslen. Han begyndte først ved Dansk Autohjælp i maj måned i år. Men Claus dækker et stykke af motorvejen mod Rødby, hvor der ikke er nødspor, så han er ret sikker på, at han snart kommer ud på sin første rigtige udrykning.

- Kørslen som sådan er jo heller ikke svær – Det er alle de andre informationer, man også skal tage stilling til, der kræver opmærksomhed. Disse faktorer har Claus været god til at gøre opmærksom på.

 

Udrykning_5

 Claus Andersen fik sin debut bag rattet, hvor han selv havde ansvaret for udrykningen.