Nyheder

Udviklingsministeren gav indsigt og perspektiv til gymnasieeleverne

Ikke-navngivet-1-web.jpg

De to 3.g-klasser har netop gennemgået et forløb om udviklingsbistand i forbindelse med Danmarks Indsamling 2018, hvor 12 humanitære organisationer og DR som bekendt går sammen om at samle ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.

- Det er politisk besluttet, at vi vil ligge på FNs anbefalede niveau, nemlig 0,7 procent af bruttonationalindkomsten (BNI). Vi er stadig blandt de lande i verden, der giver mest, lød ministerens svar på elevens spørgsmål. Samtidig understregede den erfarne politiker, at det først og fremmest handler om at bruge udviklingsstøtten klogt.

Hvordan den øvelse gribes an i Danmark, havde hun forinden redegjort detaljeret for, blandt andet med flere konkrete eksempler:

- Danmark er det første land i verden, der kobler den udviklingspolitiske og humanitære strategi.

Vores fokus er nu mere på, hvad de fattige lande selv kan bidrage med. Da jeg for nylig var på besøg i Ghana, deltog vores skatteminister også for at hjælpe de ghanesiske myndigheder med selv at blive i stand til at kræve skat ind – et tiltag, der med stor sandsynlighed ikke var sket for ti år siden.

Ulla Tørnæs, der i øvrigt selv er student fra Esbjerg Statsskole - i dag Rybners Almene Gymnasium - fortalte også om arbejdet med at få danske virksomheder, der ligger inde med en masse unik knowhow, til at engagere sig, hvordan en amerikansk tænketank har kåret Danmark til at være de bedste til udviklingssamarbejde, hvilke grunde, der ligger bag den voldsomme migration: håbet om en fremtid, om hendes mærkesag: kvinder og ligestilling, og om den vigtige nærområdeindsats i lande, ramt af krig og naturkatastrofer, senest  Sydsudan, Syrien og Yemen.

Ikke-navngivet-4-web.jpg

Ikke-navngivet-1-web.jpg (1)

Udviklingsminister Ulla Tørnæs, der her præsenteres af vicerektor på Rybners Almene Gymnasium, Niels Hviid, var på hjemmebane, da hun mandag besøgte sit gamle gymnasium, der dog i mellemtiden er flyttet og har fået nyt navn.

IMG_0204-web.jpg