Nyheder

Fra lille færøsk bygt til store forhold på Rybners

At gå fra at have ca. 30 lærerkolleger til at have ca. 160 er noget af et tigerspring, men Olgar Danielsen har nu alligevel hurtigt fundet sig til rette på sin nye, store arbejdsplads.

- Jeg har fået en varm velkomst af alle - ikke mindst underviser Niels Henrik Poulsen, der fungerer som en form for mentor for mig, fortæller Olgar Danielsen.

Han er oprindelig uddannet offshore-ingeniør, men har i flere år undervist, primært i matematik, på handelsskolen i Kambstal. Den teoretiske del af sit pædagogikum tog han i 2006, og nu tager han så den praktiske del på Rybners.

To besøg fra UVM
- Jeg ankom den 10. august og skal være her til den 10. oktober. Efter en uge begyndte jeg at undervise i matematik, og efter hver undervisningstime evaluerer jeg sammen med Niels Henrik. To gange undervejs får vi besøg af en repræsentant fra Undervisningsministeriet, der kommer for at vurdere mig i en undervisningssituation, beretter Olgar Danielsen, der ikke har synderlige problemer med det danske sprog, fordi alle færinger lærer dansk allerede fra de små klasser i skolen.

Han valgte at tage den praktiske del af sit pædagogikum i Esbjerg, fordi hans datter og barnebarn bor her. Og selv om det er dejligt at være tæt på dem, har Olgar tænkt sig at returnere til Færøerne, når uddannelsen er i hus.

- Jeg kan rigtig godt lide livsstilen på Færøerne. Den er afslappet og ikke så stressende som i Danmark. Og så er Færøerne bare et frit og trygt land med masser af smuk natur lige uden for døren.

DSC_0003-lille.jpg
Olgar Danielsen trives på Rybners, selv om skolen har 130 flere lærere og mange flere elever
end den skole, han kommer fra på Færøerne.