Nyheder

Unge Forskere: Præsentationen skal sidde lige i skabet

Tid er på flere måder en faktor for de seks semifinalister. For Stinna, Katrine, Kübra, Sara, Michael og Niels Frederik er presset i tid. De skal have styr på deres AT-opgave, gennemføre en stribe terminsprøver og nå at forberede sig til semifinalen for Unge Forskere, der finder sted den 22. Marts hos Danfoss Universe på Als.

Samtidig skal de nå at fremstille et professionelt præsentationsmateriale og koge formidlingen af deres indsendte SRP-opgave ned til en præsentation, der højest må vare 6-7 minutter.

De stiller alle op i kategorien Physical science, og det hele er uden for pensum.

Unge Forskere-17-web.jpg

Det arbejder de med:

Stinna Weisberg, 3z: - Jeg beskæftiger mig med matematisk logik ud fra bogen Alice i eventyrland. Ved første øjekast er teksten tilfældig, men den rummer faktisk en konsekvent logisk struktur og er skrevet af en matematiker.

Kübra Yilmaz, 3z: Jeg arbejder med vejbanegeometri i en todelt opgave, hvor jeg blandt andet vil videreudvikle en matematisk model for, hvor meget en vej skal hælde for at man ikke behøver bruge rettet i et sving.

Katrine Rønn, 3z: - Jeg kigger nærmere på matematiske beregninger, der muligvis kan være med til at forudsige epidemier som for eksempel ebola.

Sara Louise Sørensen-Lange, 3x (har valgt ikke at deltage i semifinalen) Jeg har lavet en teoretisk opgave om inertimomenter og dobbeltintegrater. Det indbefatter nye fysiske love.

Michael Lautrup, 3x: Med udgangspunkt i sæbeflader kigger jeg på problemstillinger vedørende optimering og overfladespænding. Jeg teste, hvordan man kan forbinde to punkter med mindst mulig sæbe og demonstrerer omdrejningslegemer ved hjælp af to ringe.

Niels Frederik Helbo, 3x: Jeg beskæftiger mig med ydre balistik i forhold til artelerigranater. Det handler blandt andet om at beregne deres bane og hvor de lander.