Nyheder

De unge forskere Stinna og Katrine er klar til den store finale i Forum

Katrine Rønn og Stinna Weisberg fra 3.z er trætte oven på en lang semifinaledag hos Danfoss Universe på Als. Men de er også glade og stolte, for deres indsats midt mellem eksamensforberedelse og opgaveskrivning har båret frugt: de er blandt de 50 elever, der har sikret sig en plads i landsfinalen i konkurrencen Unge Forskere. Konkurrencen har til formål at finde, anerkende og udfordre talenter inden for de naturvidenskabelige fag

- Det var spændende at snakke med de andre deltagere og opleve deres engagement, fortæller Katrine Rønn, hvis projekt kort fortalt omhandler matematiske beregninger, der muligvis kan være med til at forudsige epidemier som for eksempel ebola.

Klassekammeraten Stinna Weisberg har beskæftiget sig med matematisk logik ud fra bogen Alice i Eventyrland. Ved første øjekast er teksten tilfældig, men den rummer faktisk en konsekvent logisk struktur og er skrevet af en matematiker.

Pigernes projekter tager, ligesom de fleste andre deltagere, udgangspunkt i deres studieretningsprojekt (SRP), og både den mundtlige og den visuelle præsentation betyder meget i dommernes vurdering.

- De havde også meget fokus på realisering af projektet og den mulige indtjening, beretter Stinna Weisberg.

Som finaledeltagere er pigerne nu inviteret med på en bootcamp, der foregår på Sorø Akademi den 31. – 2. april. Her får de udover forskellige oplæg og socialt samvær mulighed for at vende deres projekt med eksperter inden for de relevante fagområder.

Ud over æren er der flotte pengepræmier på spil til vinderne. De vil blive overræk af Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager efter finalen.

Unge Forskere-17-web.jpg

De deltog i semifinalen:

Stinna Weisberg, 3z

Kübra Yilmaz, 3z

Katrine Rønn, 3z

Sarah Louise Sørensen-Lange, 3x

Michael Lautrup, 3x

Niels Frederik Helbo, 3x