Nyheder

Unge Forskere-finalen i Forum blev en fantastisk oplevelse for Katrine

Finalen i den landsdækkende konkurrence foregik i Forum fra den 23. - 25. april. Katrine Rønn deltog med et projekt, der kort fortalt omhandler matematiske beregninger, der muligvis kan være med til at forudsige epidemier som for eksempel ebola. Selv om hendes projekt ikke blev præmieret, har hele konkurrenceforløbet - og særligt de tre hektiske finaledage - været en fantastisk oplevelse for den talentfulde gymnasiepige.

- Det har været fuldstændig uvurderligt for mig! Særligt at møde andre med samme interesse. De fleste af os skal læse videre på Århus Universitet, så der ser vi meget frem til at gense hinanden, beretter Katrine, der sammen med de øvrige finalister også har deltaget i en bootcamp på Sorø Akademi.

Tårnhøjt niveau
Hver dag i løbet af de tre finaledage var der åbent hus, hvor pressen, skoleklasser, gymnasieelever og interesserede fagfolk besøgte Katrine og de andre finaledeltageres stande i Forum. Om aftenen var der sociale aktiviteter på programmet.

- Den første dag havde vi desuden tre en halv times juryrunde, hvor du skulle være på konstant, fortæller Katrine. Hun fik at vide af dommerne, at niveauet i årets konkurrence var noget af det højeste, de nogensinde havde set.

IMG_9033.JPG

Ved sin stand fik Katrine snakket med forskellige professorer, hvilket gav anledning til nogle gode diskussioner.

- Det er et krav i finalen, at du har overvejet, hvordan du kan videreudvikle dit projekt og føre det ud i livet. Jeg har blandt andet lavet et program med spørgsmål, som kan være med til at beregne sandsynligheden for et sygdomsudbrud, fortæller Katrine, der blev rådet til at gå videre med projektudviklingen og tage kontakt til Folkekirkens Nødhjælp eller Læger uden Grænser. Det overvejer hun nu, hvordan hun vil gribe an.

På konkurrencens sidste dag holdt Prins Joachim en tale, der ifølge Katrine var rigtig god. Sammen med undervisningsminister Merete Riisager overrakte han præmier for over 300.000 kr. foruden adgangsbilletter til de store internationale mesterskaber i lande som USA, Kina og Brasilien og særlige sponsorpræmier.

Katrine.jpg

- Det har været fuldstændig uvurderligt for mig at
deltage i Unge Forskere, siger Katrine Rønn fra 3z på
Rybners Almene Gymnasium.

Fakta

  • I år blev Unge Forskere-konkurrencen afholdt for 29. gang.

  • Konkurrencen har til formål at finde, anerkende og udfordre talenter inden for de naturvidenskabelige fag.

  • De unge forskere fra hele landet dyster på kreativitet, viden og opfindsomhed i deres egne forsknings- eller opfindelsesprojekter.

  • Konkurrencen bedømmes af en stor fagjury, hvis medlemmer tæller både professorer, virksomhedsfolk og skolelærere. Alle stiller frivilligt deres tid og ekspertise til rådighed for at støtte, anerkende og udfordre de unge talenter.

  • Unge Forskere er delt op i to hovedkonkurrencer: Unge Forskere Junior for elever i grundskolen, Unge Forskere Senior for elever på ungdomsuddannelser

IMG_9032.JPG