Nyheder

Mary og Isabella tager til forsker-finale i Forum

Isabella Hansen og Mary Rui Ma fra 2.x går på en naturvidenskabelig studieretning med matematik/fysik/kemi, og projekterne, de skal præsentere i Forum, er identiske med den SRP-opgave (studieretningsprojekt), de afleverede i december. Mary Rui Mas projekt har titlen ”Lyd og fourierrækker”, mens Isabella Hansen beskæftiger sig med ”Aspekter af kaos”.

Tanken med forløbet Unge Forskere er, at deltagerne gennem hele forløbet hjælpes til at få deres ideer ud i den virkelige verden, skabe værdifulde kontakter med andre science-interesserede unge, møde de stærkeste eksperter inden for det relevante felt, og at de får en oplevelse for livet. Det indebærer blandt andet, at Mary sammen med de øvrige finalister har deltaget i en tredages Science bootcamp.

De syv semifinaledeltagere - og nu to finalister - er endnu et konkret eksempel på, hvordan det ofte lykkes for lærerne at smitte eleverne med deres store engagement og interesse for de naturvidenskabelige fag.  I gymnasiets tilbud, Open Lab, kan eleverne hente råd og vejledning, og netop det unikke undervisningsmiljø på det naturvidenskabelige område er Rybners Almene Gymnasium for nylig blevet hyldet for med overrækkelsen af Undervisningsmiljøprisen og medfølgende 100.000 kr.

- I den naturvidenskabelige afdeling er vi meget stolte af, at to af vores elever er gået videre fra en stærkt besat semifinale på Als til finalen i Forum, konstaterer underviser Ole Gadsbølle.

Han fortæller, at hele 2.x tager til København under finalen for at støtte Mary og Isabella.

Finalister - Unge Forskere

Mary Rui Ma(t.h.) og Isabella Hansen fra Rybners Almene Gymnasium er gået hele vejen til finalen i Unge Forskere Senior.

Fakta

  • Til semifinalerne mødte eleverne juryen til en science-fair, hvor de havde deres egen stand. Vinderne af konkurrencen findes hvert år i april ved et brag af en finale i Forum.
  • Finalen består af en 3-dages science fair med sceneshows, udstillere fra store danske virksomheder og universiteter, ca. 8.000 besøgende gæster og en stor præmieoverrækkelsesceremoni med Unge Forskeres protektor, H.K.H. Prins Joachim.
  • Der er kontante præmier for over 300.000 kroner, og eleverne kan kvalificere sig videre til f.eks. EM, VM i USA, de sydamerikanske mesterskaber i Brasilien eller de asiatiske mesterskaber i Kina. Der er også særlige sponsorpræmier – f.eks. en tur til Nobelprisoverrækkelsen i Stockholm.
  • Læs mere på ungeforskere.dk